Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Ανασχηματισμός: Ο Κατρούγκαλος απαντά στην οργή Μαξίμου: “Ας με βάλει όπου θέλει ο πρωθυπουργός”

Ανασχηματισμός: Ο Κατρούγκαλος απαντά στην οργή Μαξίμου: “Ας με βάλει όπου θέλει ο πρωθυπουργός”

– Ο Γ. Κατρούγκαλος δηλώνει πως γνωρίζει πως η θέση του είναι μία ηλεκτρική καρέκλα
– Για πρώτη φορά ακούγεται πως στον επικείμενο ανασχηματισμό μπορεί να τεθεί εκτός κυβέρνησης
– Ο ίδιος για τον ανασχηματισμό δήλωσε πως είναι στρατιώτης πάντα στη διάθεση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα
– Παραδέχθηκε πως η κυβέρνηση δεν δίνει υψηλές συντάξεις αλλά χαμηλές, διευκρινίζοντας πως αυτές αντέχει η οικονομία

Μετά την αποκάλυψη του NewsIt.gr πως το Μέγαρο Μαξίμου βράζει κυριολεκτικά από τους χειρισμούς του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου στο θέμα των συνταξιούχων, ο ίδιος απάντησε σε όλα τα σενάρια και τις φημολογίες για τον επικείμενο ανασχηματισμό.

Οι εικόνες με τους συνταξιούχους να καίνε τις επιστολές που τους έστειλε ο υπουργός Εργασίας, σε ζωντανή σύνδεση, θεωρείται ότι έχουν κάνει μεγάλο κακό στην κυβέρνηση και στην εικόνα της. Όπως έλεγαν χαρακτηριστικά, με τις 12 μειώσεις συντάξεων που έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν είχαμε δει τέτοιες εικόνες κι αυτό γιατί ο νυν υπουργός Εργασίας υποτίμησε τον αντίκτυπο που θα είχαν οι χειρισμοί του στο θέμα αυτό.

Ο τρόπος με τον οποίο επελέγη να γίνουν οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις προφανώς αποδείχθηκε λάθος αλλά και οι συνεχείς τηλεοπτικές εμφανίσεις του υπουργού Εργασίας ήταν ένα επικοινωνιακό Βατερλώ για την κυβέρνηση. Έτσι, για πρώτη φορά ακούγεται ότι ο κ. Κατρούγκαλος μπορεί στον επόμενο ανασχηματισμό να είναι εκτός κυβερνητικού σχήματος.

Ο κ. Κατρούγκαλος μιλώντας στον Real Fm δήλωσε πως ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας έχει μεγαλύτερη εποπτεία από εκείνον και μπορεί να υπηρετήσει την κυβέρνηση από όπου ο πρωθυπουργός νομίζει ότι μπορεί να φανεί χρήσιμος. Σημείωσε επιπλέον πως δεν έχει βάλει κανέναν όρο στον πρωθυπουργό και σημείωσε χαρακτηριστικά: “Ό,τι μου έχει ζητήσει ο Πρωθυπουργός μέχρι τώρα, να φύγω από την Ευρωβουλή και να πάω στο υπουργείο Εσωτερικών, να φύγω από το υπουργείο Εσωτερικών και να πάω στο υπουργείο Εργασίας, έχω εμπιστοσύνη στον Πρωθυπουργό. Θεωρώ τον εαυτό μου στρατιώτη”.

Αυτό που προκάλεσε εντύπωση στις δηλώσεις του κ. Κατρούγκαλου είναι το γεγονός πως δήλωσε υπερήφανος για τις μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό παρά το γεγονός πως αυτές οι μεταρρυθμίσεις έχουν φέρει σε απόγνωση χιλιάδες συνταξιούχους.

Ωστόσο, ο κ. Κατρούγκαλος παραδέχθηκε πως γνωρίζει πως δεν δίνει η κυβέρνηση υψηλές συντάξεις, αλλά χαμηλές, διευκρινίζοντας όμως πως αυτές αντέχει η οικονομία.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε