Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ανασχηματισμός: Ο… αντιπρόεδρος Καμμένος, οι “μνηστήρες” του ΥΠΕΞ και ο Πολάκης

Φωτογραφία InTime
Φωτογραφία InTime

Ο ανασχηματισμός έρχεται αλλά κανείς δεν ξέρει πότε, γιατί, ως γνωστόν, ποτέ δεν ανακοινώνεται. Αλλά αυτό δεν απαγορεύει σε κανέναν να κάνει… σενάρια. Και αυτά είναι πολλά τις τελευταίες μέρες. Και θα είναι μέχρι να ανακοινωθεί τελικά η νέα σύνθεση της κυβέρνησης.

Ένα από τα σενάρια έχει να κάνει με τον Πάνο Καμμένο. Ο οποίος, σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη, δεν αποκλείεται να πάρει… προαγωγή. Δεν θα φύγει, δεν θέλει άλλωστε, από το υπουργείο Άμυνας. Αλλά ενδεχομένως να αναβαθμιστεί σε αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Σε αυτή την περίπτωση, πάντως, ερωτηματικό παραμένει ο Γιάννης Δραγασάκης. Θα παραμείνει κι εκείνος αντιπρόεδρος ή θα μετακινηθεί σε υπουργείο;

Το υπουργείο που έχει τους περισσότερους… μνηστήρες είναι το Εξωτερικών. Σύμφωνα με όσα επίσης αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης, μπορεί ο Νίκος Κοτζιάς να έχει εκφράσει την επιθυμία να μην αλλάξει υπουργείο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως το θέλουν… κι άλλοι. Μια απ’ αυτούς η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου αλλά και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, που μπορεί πριν από τη ΔΕΘ να δήλωνε ότι δεν θέλει να αλλάξει υπουργείο αλλά όπως του είχε δημοσίως απαντήσει ο πρωθυπουργός «δεν αποφασίσει εκείνος». Το σίγουρο είναι πως αν ο Νίκος Κοτζιάς αποχωρήσει τελικά από τον ανασχηματισμό, δεν θα μείνει εκτός κυβέρνησης.

Άλλη μια έκπληξη του ανασχηματισμού, σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, μπορεί να είναι ο Παύλος Πολάκης. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δύσκολα θα μείνει εκτός του νέου κυβερνητικού σχήματος. Αυτή τη φορά μάλιστα μπορεί να αναβαθμιστεί σε υπουργό. Και που ακούγεται πως οδεύει; Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη!

Μέχρι στιγμής, πάντως… άγνωσται αι βουλαί του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του ακόμα. Άλλωστε όπως είπε στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, πρώτα θα ανασχηματίσει το κόμμα και μετά την κυβέρνηση. Ο… ανασχηματισμός του κόμματος, πάντως, αναμένεται να γίνει αύριο Κυριακή (23.10.2016) όταν συνεδριάζει στο Κάραβελ η νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε