Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ανασχηματισμός: Ο διάλογος της ρήξης Τσίπρα – Φίλη [vid]

Φωτογραφία: Eurokinissi (ΑΡΧΕΙΟΥ)
Φωτογραφία: Eurokinissi (ΑΡΧΕΙΟΥ)

Το “ανάθεμα” του Αλέξη Τσίπρα στον Νίκο Φίλη και η απόφαση του πρωθυπουργού να τον θέσει εκτός κυβέρνησης προκάλεσαν, εκτός από αίσθηση και αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Οι δυο άνδρες είχαν αργά το βράδυ της Παρασκευής (04.11.2016) έντονο διάλογο.

Πολλοί ήταν εκείνοι που πίστευαν πως μετά το πρόσφατο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, από το οποίο ο Νίκος Φίλης βγήκε ενισχυμένος, με τα στελέχη του κόμματος να επιβραβεύουν ουσιαστικά τους χειρισμούς τους στο θέμα της κόντρας με την Εκκλησία, δεν θα ήταν εκτός κυβέρνησης.

Η ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης από την απερχόμενη κυβερνητική εκπρόσωπο, όμως, ήρθε να τους διαψεύδει. Ο Νίκος Φίλης όχι απλά δεν μένει στο υπουργείο Παιδείας, αλλά είναι εκτός κυβερνητικού σχήματος. Σύμφωνα μάλιστα με τον ΣΚΑΙ, ο απερχόμενος υπουργός είναι έντονο διάλογο με τον πρωθυπουργό λίγη ώρα πριν ανακοινωθεί η νέα κυβέρνηση.

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού, ο Νίκος Φίλης, που βρισκόταν στο… δρόμο της επιστροφής στην Αθήνα από τα Χανιά, δέχτηκε το τηλεφώνημα από το Μαξίμου, για να ενημερωθεί από τον πρωθυπουργό πως θα αλλάξει υπουργείο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο διάλογος των δυο ανδρών ήταν “εκρηκτικός”, με τον Νίκο Φίλη να προτείνει μια εναλλακτική στον Αλέξη Τσίπρα. Αλλά ο πρωθυπουργός δεν την έκανε δεκτή και έτσι ο Νίκος Φίλης μένει εκτός κυβέρνησης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε