Σάββατο, 20 Απρ.
19oC Αθήνα

“Ανασχηματισμός” στη Ν.Δ. με κόντρες για “ντιντήδες”και “κομψευάμενους”

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Υπόγειος “πόλεμος” με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη πολλές φορές φαίνεται πως μαίνεται εντός Ν.Δ. ενόψει των αλλαγών που σχεδιάζει ο Αντώνης Σαμαράς

Οι αλλαγές σε επίπεδο τομεαρχών έχουν στείλει αρκετούς στα… χαρακώματα. Σύμφωνα με το “Βήμα” παρασκηνιακά πολλοί κεντρικοί βουλευτές ασκούν κριτική εναντίον συναδέλφων τους που αναφέρονται ως κύριοι υποψήφιοι, διεκδικώντας τη θέση για τον εαυτό τους.
“Εκρήξεις” εντός κόμματος σύμφωνα με το “Βήμα” προκαλούν και οι παρεμβάσεις του “Δικτύου 21” και η αρθρογραφία του Φ. Κρανιδιώτη που περιέγραψε το ιδεολογικό πλαίσιο εντός του οποίου πρέπει να γίνουν οι αλλαγές.
“Οι καιροί που ήδη ήρθαν, η πατρίδα, απαιτούν ιδεολογικούς μαχητές και όχι ντιντήδες. Απαιτούν σημαιοφόρους και όχι κομψευόμενους διαδρομιστές”
Ένα ακόμη σχόλιο που προκάλεσε αντιδράσεις ήταν η περιγραφή από τον κ. Κρανιδιώτη της συνήθους τακτικής των διαδρομιστών “υπάρχει ο τρόπος που διαπρέπει διακομματικώς στην Ελλάδα, της καμαρίλας, όπου κάθε κομψευόμενος που δεν έχει δουλέψει ποτέ, διασπείρει φήμες για ανύπαρκτες “συγκρούσεις”΄, υπονομεύει τη συλλογικότητα και προσπαθεί να “κοντύνει΄΄ όποιους θεωρεί απειλή, π.χ., για το βαμμένο του μαλλί και το ασήμαντο εγώ του”.
Κάποιοι συνέδεσαν το άρθρο του Φ. Κρανιδιώτη με τη συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον Α. Σπηλιωτόπουλο, ωστόσο ο ίδιος ανέφερε ότι “μιλάει γενικά” και πως δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά πολλοί στο παρασκήνιο άρχισαν τις εκτιμήσεις.
Πάντως και ενώ θεωρείται πλέον θέμα λίγων 24ωρων η τελική λήψη αποφάσεων από τον Αντώνη Σαμαρά, είναι πολλοί εκείνοι που τον καλούν να κάνει πράξη τη νέα Νέα Δημοκρατία, να ξεπεράσει τις εσωκομματικές ισορροπίες αξιοποιώντας νέα στελέχη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε