Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

“Ανασχηματισμός τώρα, εκλογές ως την Άνοιξη”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Αυτόν τον τίτλο βάζουν στις πολιτικές εξελίξεις όσοι βλέπουν την αλληλουχία των γεγονότων σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο τις τελευταίες ημέρες με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και τη διαπραγμάτευση να αποτελούν τους καταλύτες των εξελίξεων.

Κάποιοι μάλιστα περιγράφουν σκηνικό ανάλογο εκείνου του 2014 με αφόρητες πιέσεις από τους δανειστές για μέτρα που είναι πολιτικά αδύνατο να “περάσουν”. Μέτρα τα οποία η κυβέρνηση θα κληθεί να αποφασίσει μέσα στο επόμενο δίμηνο και ενώ στο μέτωπο – σημαία για την ίδια των τηλεοπτικών αδειών ήρθε η απόφαση του ΣτΕ να το κατεδαφίσει.
Την ίδια ώρα στο εσωκομματικό τοπίο το Μαξίμου, λένε πολλοί, δεν πέτυχε όλους τους στόχους του με στελέχη του κόμματος να τραβούν σαφείς διαχωριστικές γραμμές μεταξύ κόμματος και κυβέρνησης δημιουργώντας έτσι αντιπολιτευτικό μέτωπο και στο εσωτερικό.
Κατά πολλούς το “χαρτί” του ανασχηματισμού για τον Αλέξη Τσίπρα έχει “καεί” διπλά, τόσο λόγω των εσωκομματικών αντιδράσεων αλλά και της απόφασης του ΣτΕ, όσο όμως και λόγω των απαιτήσεων των δανειστών.
Ο Ανασχηματισμός στην παρούσα φάση θα μπορούσε να λειτουργήσει ως γραμμή επανεκκίνησης, ίσως και ως χαρτί αλλαγής της ατζέντας ωστόσο με το κλίμα που δημιουργήθηκε και με τις δύσκολες αποφάσεις που είναι μπροστά η ατζέντα δύσκολα αλλάζει.
Έτσι κατά πολλούς ο αναμενόμενος ανασχηματισμός εκτός από βέβαιος θα πρέπει να θεωρείται και ως μέρος του εκλογικής προετοιμασίας του Μαξίμου.
Όσοι βέβαια βλέπουν εκλογές δεν τις τοποθετούν στο άμεσο μέλλον, καθώς η παρούσα φάση είναι η πλέον δύσκολη για την κυβέρνηση, αλλά μετά από ένα εξάμηνο ή γενικότερα την Άνοιξη.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε