Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ανατροπή από Φίλη – Τι λέει για την κόντρα του με την κυβέρνηση

Ανατροπή από Φίλη – Τι λέει για την κόντρα του με την κυβέρνηση

– Άνοιξε τα χαρτιά του ο Νίκος Φίλης για την ερώτηση – βολή προς τον Πάνο Καμμένο
– Τι λέει για τα μέτρα και αν θα ψηφισθούν – Τι λέει για την θέση του στο κόμμα
– Επιμένει στην συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ και πότε προτείνει να γίνει αυτό

Μόνο ο Αλέξης Κωστάλας θα μπορούσε να περιγράψει τα όσα είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός της κυβέρνησης, Νίκος Φίλης για όλη την αναστάτωση που έχει προκαλέσει στο εσωτερικό του κόμματός του και την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

«Εγώ είμαι σάρκα εκ της σαρκός της κυβέρνησης και δεν ειμαι σαρκοφάγος. Είμαι φανατικά φιλοκυβερνητικός βουλευτής και ο στόχος της ερώτησης ήταν να ανοίξει ένας διάλογος», Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες πριν από λίγο στους διαδρόμους της Βουλής, ο κ. Φίλης.

Για την ερώτηση των 14 βουλευτών, είπε πως «αυτό ήταν ένα προσχέδιο για να ανοιξει μια συζήτηση προκειμένου να διαπιστωθεί εαν είναι αναγκαία να ανοιξει τώρα αυτή η συζήηση. Δεν ξερω αν θα κατατεθεί. Αυτό ήταν ενα προσχέδιο που πήγε σε πολλούς και όχι μόνο στους 14. Σε ερώτηση για την συμφωνία, δήλωσε πως όταν αυτή θα έρθει θα είναι τέτοια που θα ψηφισθεί. «Δεν θα γίνει αποδεκτή η μείωση, το κόψιμο συντάξεων με αντιστάθμισμα την μείωση φορολογικών συντελεστών για επχιειρήσεις που ζητάει η Γερμανία. Αυτό σας το λεω δεν θα ερθει. Η κυβέρνηση δεν θα το δεχθεί».

Για την συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ είπε: «Η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ ήταν αναγκαία η δική μου πρόταση αφορά μια συνεργασία για την μετα μνημονιο – αντιμνημόνιο εποχη όταν θα επέλθει η πολιτική κανονικότητα. Η πρότασή μου αφορά στρατηγική συνεργσσία και όχι συγκυριακή μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων όπως σε όλο τον κόσμο».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε