Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Αναβάλλεται η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για PSI, δανειακή σύμβαση και μέτρα

Την αναβολή ζήτησε ο πρωθυπουργός καθώς οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη.

Με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων αναβάλλεται, η προγραμματισμένη για την Παρασκευή συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για το PSI, τη νέα δανειακή σύμβαση και τα μέτρα που θα ακολουθήσουν, την οποία είχε προτείνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος της Βουλής μετέφερε στη διάσκεψη το αίτημα του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου να μην γίνει η συζήτηση πριν το Eurogroup, καθώς το θέμα βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Κώστας Τασούλας δήλωσε σύμφωνος με το αίτημα του κ. Παπαδήμου καθώς, όπως είπε, οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε κρίσιμη φάση.

Το ΚΚΕ δια του Σπύρου Χαλβατζή, δήλωσε την αντίθεσή του με την αναβολή της συζήτησης, σημειώνοντας ότι η πρόταση κάθε κόμματος πρέπει να γίνεται σεβαστή. Κατά πληροφορίες, σύμφωνος δήλωσε και ο ΛΑΟΣ, ενώ ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την κάθετη αντίθεσή του με την αναβολή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «πρωτοφανή την απόφαση των πολιτικών αρχηγών να ακυρώσουν την προγραμματισμένη για αύριο προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών, την οποία εδώ και ένα μήνα έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ» και ανέφερε ότι η απόφαση αυτή «συνιστά ξεκάθαρη προσβολή της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας», καλώντας τους πολιτικούς αρχηγούς να μην δώσουν αντιπαροχή στον κ. Σόιμπλε την ήδη τραυματισμένη δημοκρατία.

Την Τετάρτη η συζήτηση για εξεταστική, για τα στατιστικά στοιχεία

Με τη σύμφωνη γνώμη μόνο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε να εισαχθεί, την Τετάρτη στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση, η πρόταση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τα στατιστικά στοιχεία που διαμόρφωσαν το έλλειμμα, το 2009.
 Την αντίθεσή του, εξέφρασε για μία ακόμη φορά ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Κώστας Τασούλας, χαρακτηρίζοντας την πρόταση προσχηματική και τονίζοντας ότι το θέμα αυτό πρέπει να το συζητήσει η επόμενη Βουλή. Ο κ. Τασούλας ανέφερε, επίσης, ότι την πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής έχουν υπογράψει πολλοί βουλευτές που σήμερα δεν ανήκουν στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και έθεσε θέμα νομιμοποίησης μιας τέτοιας απόφασης. Τέλος, ο κ. Τασούλας κάλεσε όλες τις πλευρές να αναλογιστούν την εικόνα που δημιουργείται διεθνώς για τη χώρα, με μια τέτοια πρωτοβουλία. Αντίθετα στο να προσδιοριστεί η συζήτηση την προσεχή Τετάρτη, δήλωσαν και τα άλλα κόμματα, πλην του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε

Πανικός στην Βουλή μετά την απόφαση Παπούλια να παραιτηθεί από τον μισθό του – Πολιτική

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε