Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Αναβρασμός στον ΣΥΡΙΖΑ από την απόφαση Τσίπρα να δεχθεί στελέχη του παλαιού ΠΑΣΟΚ

Αναβρασμός στον ΣΥΡΙΖΑ από την απόφαση Τσίπρα να δεχθεί στελέχη του παλαιού ΠΑΣΟΚ

– Στενός συνεργάτης του Ακη με “ρόλο” στην Κουμουνδούρου
– “Στα δυο” ο ΣΥΡΙΖΑ – “Δεν θέλουμε φαντάσματα του παρελθόντος”, λένε όσοι αντιδρούν
– ΠΑΣΟΚ: Πόρτα – πόρτα εξόρμηση στην  Αττική – Σήμερα οι λίστες
– ΝΔ: Οι αλλαγές που έγιναν όπου τοποθετήθηκαν στελέχη της Ντόρας

Μπορεί οι λίστες με τους υποψηφίους να έχουν το δικό τους ενδιαφέρον, όμως αυτό που κυριαρχεί σήμερα από τον Τύπο μέχρι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι η απόφαση Τσίπρα να ανοίξει τις πόρτες του ΣΥΡΙΖΑ στο αποκαλούμενο και “βαθύ ΠΑΣΟΚ”.

“Πόσο μπορεί να ωφελήσει κάτι τέτοιο” αναρωτιούνται πολλά στελέχη στην Κουμουνδούρου. Πόσο καλό μπορεί να κάνει η ταύτιση με το παρελθόν;

Από τα πρόσωπα ξεχωρίζουν, ο Αντ. Κοτσακάς, στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου και πρώην υπουργός επί Ανδρ. Παπανδρέου, ο οποίος έχει ατύπως ρόλο οργανωτικού γραμματέα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αρκετά είναι και στελέχη και μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ που αποχώρησαν λόγω Μνημονίου και πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ξεχωρίζει φυσικά και το όνομα του Προέδρου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Νίκου Φωτόπουλου, ενώ οι πληροφορίες λένε ότι δεν θα είναι ο μόνος συνδικαλιστής από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, που θα πάει με τους “νικητές”.

Οι πληροφορίες για τον κ.Φωτόπουλο επιμένουν παρά το γεγονός ότι ο κ.Παπαδημούλης το διέψευδε χθες μέσω twitter.

Ο κ. Παπαδημούλης βέβαια νωρίτερα επβεβαίωνε ότι στελέχη του ΠΑΣΟΚ περνούν συνεχώς το κατώφλι του ΣΥΡΙΖΑ.

Την πόρτα του ΣΥΡΙΖΑ θα περάσει λέγεται και η Λούκα Κατσέλη. Μόνο πρόβλημα ο Χάρης Καστανίδης ο οποίος είναι αφόδρα αντίθετος σε αυτό το ενδεχόμενο.

ΠΑΣΟΚ: ΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ

Το πόρτα-πόρτα ήταν ένας καλός τρόπος για πωλήσεις των πλασιέ σε παλιότερες δεκαετίες. Τώρα μπαίνει και στην πολιτική. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έδωσε το σύνθημα και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ιδιαίτερα στην Αττική θα σαρώσουν τα πάντα κάνοντας μια τελευταία προσπάθεια να πείσουν τους απογοητευμένους να επιστρέψουν στο κόμμα.
Μέσα στη μέρα αναμένεται να ανακοινωθούν και οι λίστες του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Οι λίστες θα είναι περίπου ίδιες, τουλάχιστον όσον αφορά στους εκλεγμένους βουλευτές και τους πρώτους επιλαχόντες, ενώ θεαματικές αλλαγές δεν προβλέπονται ούτε στις εκλόγιμες θέσεις του ψηφοδελτίου Επικρατείας, που αναμένεται να παρουσιαστεί την Τετάρτη.
Πάντως, τουλάχιστον πέντε πρώην βουλευτές του κόμματος έχουν δηλώσει πως δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιοι. Μεταξύ αυτών, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, αλλά και οι κ. κ. Σήφης Βαλυράκης, Μιχάλης Παντούλας, Χρήστος Κατσούρας και Ηλίας Καρανίκας.

Στη ΝΔ κι εκεί δεν θα έχουμε θεαματικές αλλαγές. Είχε μόνο να λύσει το παζλ με την τοποθέτηση στελεχών της ΔΗΣΥ της Ντόρας Μπακογιάννη που σε αρκετές περιπτώσεις και μόνο η ύπαρξή τους στο ψηφοδέλτιο είχε προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις. (διαβαστε αναλυτικά όλες τις αλλαγες)

Νωρίτερα σήμερα ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην ΣΑΜΟ.

ΣΑΜΟΣ ΝΔ:

Χωρίς αλλαγές στο ψηφοδέλτιό της θα κατέβει στη νέα εκλογική αναμέτρηση η Νέα Δημοκρατία στη Σάμο. Υπενθυμίζεται ότι, οι υποψήφιοι ήταν οι Μιχάλης Αγγελόπουλος, Μάνος Λογοθέτης και Γιάννης Χατζηκωνσταντής. Η σειρά κατάταξης θα οριστεί από τον πρόεδρο του κόμματος, ωστόσο οι πληροφορίες λένε ότι θα είναι σύμφωνα με τους σταυρούς προτίμησης που έλαβαν στις προηγούμενες εκλογές. Σύμφωνα με αυτή πρώτος ήταν ο Μ. Αγγελόπουλος , δεύτερος ο Γ. Χατζηκωνσταντής και τρίτος ο Μ. Λογοθέτης.

ΣΑΜΟΣ ΠΑΣΟΚ:

Ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Πυθαγόρα Βαρδίκο πρώην βουλευτή, τον Κώστα Βαλσαμή πλοίαρχο του Εμπορικού Ναυτικού από τον Εύδηλο της Ικαρίας και τον Γιάννη Λεμονή Λογιστή από το Καρλόβασι.
Ο κ. Πέτρος Παριανός που ήταν ο δεύτερος υποψήφιος στις εκλογές της 6ης Μαίου δεν θα συμμετέχει για προσωπικούς λόγους, ενώ προστέθηκε και τρίτο άτομο στη λίστα, καθώς μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Δημήτρη Θάνου η θέση έμεινε κενή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Τα ψηφοδέλτια της ΝΔ – Που έγιναν αλλαγές

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε