Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Ανδρέας Λοβέρδος: Πως έφτασε στην ΡΙΚΣΣΥ – Όλη η πορεία του – ΦΩΤΟ

Ανδρέας Λοβέρδος: Πως έφτασε στην ΡΙΚΣΣΥ – Όλη η πορεία του – ΦΩΤΟ

Το 1956, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ιδρύει την ΕΡΕ, στη Σαντορίνη ισχυρός σεισμός 7,6 της κλίμακας Ρίχτερ προκαλεί το θάνατο 53 ατόμων και πεθαίνει ο Γερμανός ποιητής Μπέρτολ Μπρεχτ.

Στις 15 Μαΐου στην Πάτρα, γεννιέται ο Ανδρέας Λοβέρδος.
Από μικρός που ήταν του άρεσαν τα μηχανάκια. Ίσως γι’ αυτό ακόμα και σήμερα επιλέγη μηχανές για τις μετακινήσεις του.

Λέγεται ότι στο σπίτι που έμενε ως φοιτητής στην Θεσσαλονίκη η είσοδος έμοιαζε με συνεργείο από τις πολλές μηχανές που είχε απέξω.

Τότε, την περίοδο μετά την μεταπολίτευσης στον πυρήνα των φοιτητικών συνδικαλιστικών οργανώσεων πρωτοστατούν ο Ανδρέας Λοβέρδος (τότε Πανσπουδαστική), ο Γιώργος Ηλιόπουλος από την Καλαμάτα (διευθυντής πολιτικού γραφείου του Ανδρέα Λοβέρδου), ο Θέμος Αναστασιάδης, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, η Συλβάνα Ράπτη, ο Χάρης Καστανίδης.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, ήταν πανταχού παρών. Αντιπρόεδρος του συλλόγου της Νομικής, υπερασπιστής μιας δημοκρατίας βασισμένης σε σκανδιναβικό μοντέλο.

Μετά μεγάλωσε, έγινε επιτυχημένος νομικός, μπήκε στην πολιτική επισήμως το 2.000 και έγινε πολλές φορές υπουργός.

Η σημερινή ολική ρήξη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, πέρασε από 40 κύματα. Από το “προξενιό” του Κώστα Σκανδαλίδη, μέχρι το χάσμα που έφτασε σήμερα να τους χωρίζει.

Είναι ίσως ο μοναδικός Έλληνας πολιτικός ο οποίος από τότε που πρωτοεκλέγεται έως και το 2009 αναφέρει συστηματικά τον αριθμό ψήφων και τη θέση που καταλαμβάνει, μεταξύ των εσωκομματικών αντιπάλων του.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, είναι γνωστός επίσης ως φανατικός φίλαθλος του Ολυμπιακού, λάτρης γενικά των σπορ και όποτε βρίσκει ευκαιρία συμμετέχει σε αγώνες μπάσκετ και ποδοσφαίρου.

Είναι από τους πιο καλοντυμένους της πολιτικής. Η σύζυγός του είναι η Πηνελόπη Παπαιωάννου και μαζί έχουν μια κόρη και δύο γιους.

Υπήρξε υπουργός σχεδόν όλων των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και έχει φωτογραφηθεί με όλα τα ιερά τέρατα του ΠΑΣΟΚ.

Από τις 9 Σεπτεμβρίου 1996 έως τις 9 Δεκεμβρίου 1997 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης. Στις εκλογές του 2000 εκλέχθηκε βουλευτής Β’ Αθηνών στην τρίτη θέση του ψηφοδελτίου του κόμματός του. Από τις 23 Ιανουαρίου 2002 έως τις 7 Μαρτίου 2004 διετέλεσε Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις και την αναπτυξιακή συνεργασία.Στις βουλευτικές εκλογές του 2004 εκλέχθηκε δεύτερος βουλευτής στην περιφέρειά του με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Στις βουλευτικές εκλογές του 2007, 2009 και του 2012 εκλέχθηκε πρώτος στη Β’Αθηνων.

Στις 6 Οκτωβρίου 2009 ο Γ. Παπανδρέου τον συμπεριέλαβε στην κυβέρνηση του διορίζοντας τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.Το Σεπτέμβριο του 2010 έως και το Μάιο του 2012 ήταν Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λοβέρδος: Ο Βενιζέλος υπεύθυνος για την συρρίκνωση της παράταξης

Διστιχός δαιν μπωρό να αιφχιθό στι ναία πρωσπάθηα καλί αιπητιχεία…

Ποιά είναι τα βασικά στελέχη της πολιτικής κίνησης Λοβέρδου

Διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος – Βενιζέλος: Αρκετά σε ανέχτηκα

Βενιζέλος: Κίνηση ασέβειας η ανακοίνωση Λοβέρδου

ΡΙ.Κ.Σ.Σ.Υ η νέα πολιτική κίνηση από τον Α. Λοβέρδο

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε