Σάββατο, 20 Απρ.
17oC Αθήνα

Ανηλεής πόλεμος κυβέρνησης – ΝΔ – Λίστα επιβαινόντων εσείς; Πόθεν έσχες Μητσοτάκη εμείς!

Ανηλεής πόλεμος κυβέρνησης – ΝΔ – Λίστα επιβαινόντων εσείς; Πόθεν έσχες Μητσοτάκη εμείς!

– Να εξετασθεί ενδελεχώς το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ από την επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής
– Αφορμή το δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας που αναφέρεται σε αγορά ακινήτων της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Παρίσι
– Φουλ επίθεση και από τη ΝΔ που ζητεί την λίστα των επιβαινόντων στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος για το ταξίδι στο Παρίσι

Ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ δεν έχει τέλος. Επίκεντρο στον πόλεμο αυτό το Παρίσι! Η μεν ΝΔ ζήτησε να δοθεί αναλυτική λίστα των επιβαινόντων στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος που μετέβη στην γαλλική πρωτεύουσα μετά την επίσκεψη Τσίπρα στη Λισαβόνα και τώρα η κυβέρνηση ζητεί να εξετασθεί ενδελεχώς το πόθεν έσχες του Προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη μετά το χθεσινό δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας «Documento».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Μπαλωμενάκης, πήγε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ελέγχου Πόθεν Έσχες και ζήτησε να γίνει ενδελεχής εξέταση των Πόθεν Έσχες του προέδρου της αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη για το εάν είναι πλήρης, μετά το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento» με τίτλο « ΚΥΡΙΑΚΟΣ- ΜΑΡΕΒΑ: ΣΕ ΒΟΛΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ. ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ»

Στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρεται πως «Όταν η κυρία Γκραμπόφσκι σταματά να κάνει δήλωση πόθεν έσχες ως σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, αγοράζει το σπίτι του Βολταίρου στο ακριβότερο «φιλέτο» της γαλλικής πρωτεύουσας και συστήνει εταιρεία με τον ελεγχόμενο στη λίστα Λαγκάρντ και τα Panama Papers Σταύρο Παπασταύρου. Τι κρύβει ο διπλός ΑΦΜ της Μαρέβας».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Μπαλωμενάκης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, φέρεται να έθεσε στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες το ερώτημα εάν είναι νόμιμη η μη αναγραφή των περιουσιακών στοιχείων συζύγου, όταν αυτοί είναι σε διάσταση.

Παράλληλα η Επιτροπή Πόθεν Έσχες ζήτησε να έχει πρόσβαση στα Αρχεία των στοιχείων της Εξεταστικής Επιτροπής που διερεύνησε τα δάνεια των κομμάτων καθώς η Επιτροπή αυτή είναι αρμόδια για τον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων.

ΝΔ για πρωθυπουργικό αεροπλάνο: Δώστε τώρα την λίστα των επιβαινόντων

Την ίδια ώρα, επιμένει η ΝΔ να θέτει ερωτήματα σχετικά με το πρωθυπουργό αεροπλάνο και την πτήση στο Παρίσι μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Λισαβόνα. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε έθεσε σειρά ερωτημάτων τα οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητεί να απαντηθούν από το Μέγαρο Μαξίμου και όχι μόνο.

«Τα ερωτήματα που εγείρονται για το ταξίδι του κ. Τσίπρα από τη Λισαβόνα στο Παρίσι είναι πάρα πολύ σοβαρά», τόνισε ο κ. Κικίλιας και τα απαρίθμησε:

1. Γιατί το ταξίδι του κ. Τσίπρα από τη Λισαβόνα στο Παρίσι με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος έμεινε μυστικό και δεν υπήρξαν επίσημες ανακοινώσεις, πριν, κατά τη διάρκεια, ή μετά το ταξίδι αυτό; Θυμίζω ότι μόνο μετά από την πίεση της Νέας Δημοκρατίας, η Κυβέρνηση αναγκάστηκε να παραδεχτεί το ταξίδι, 6 μέρες μετά.

2. Υπήρχε, μέχρι τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, σύμβαση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους με τη Ρότσιλντ; Για ποιο λόγο ο κ. Τσίπρας επέλεξε να συναντηθεί μόνος του, Κυριακή απόγευμα, με τη Ρότσιλντ, χωρίς τον Υπουργό Οικονομικών, χωρίς τον Πρόεδρο του ΟΔΔΗΧ και χωρίς κανέναν συνεργάτη του για οικονομικά θέματα;

3. Ο κ. Τσακαλώτος ήταν ή όχι ενήμερος για τη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τη Ρότσιλντ;

4. Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Πάνος Καμμένος, γνώριζε εάν ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στο Παρίσι με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για να συναντήσει τη Ρότσιλντ; Επιμένει ο κ. Καμμένος στις απόψεις που, επί χρόνια, διατύπωνε για τη Ρότσιλντ;

5. Με ποιον συναντήθηκε στο Παρίσι ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης κ. Μιχάλης Καλογήρου;

6. Ποιοι ήταν αυτοί που επέβαιναν στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος, με τον κ. Τσίπρα, από τη Λισαβόνα στο Παρίσι; Περιμένουμε από την Κυβέρνηση να δώσει σήμερα τη λίστα των επιβαινόντων.

Και κατέληξε ο κ. Κικίλιας: «Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα. Ο ελληνικός λαός, που δοκιμάζεται, απαιτεί διαφάνεια και αλήθεια. Ο κ. Τσίπρας πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η εποχή που κορόιδευε τους πολίτες, χωρίς κόστος, έχει παρέλθει. Οφείλουν να απαντήσουν σήμερα. Η σιωπή ή οι υπεκφυγές τους, είναι ομολογία ενοχής. Για μας τίθεται μείζον πολιτικό ζήτημα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σε ραδιοφωνική του συνάντευξη δήλωσε: «Η Νέα Δημοκρατία και ο αντιπρόεδρός της, για άλλη μία φορά χυδαιολογούν ασύστολα. Το βασικό θέμα που τους φέρνει σε αυτή τη θέση, να εξαπολύουν συκοφαντίες και ψεύδη, είναι η εξαιρετικά δύσκολη θέση στην οποία έχουν βρεθεί λόγω των αποκαλύψεων για το «πόθεν έσχες» του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης». Και συνέχισε: «να αποφύγουν τις πραγματικές απαντήσεις, “να πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα”, να αρχίσουν τις καταγγελίες άνευ ουσιαστικού περιεχομένου».

Στο Παρίσι, «είχαμε ολιγόωρη στάση για να συζητήσουμε με επενδυτές και τους επίσημους συμβούλους του ελληνικού κράτους, για την προετοιμασία της εξόδου του ελληνικού κράτους στις αγορές», επανέλαβε.

Τι προηγήθηκε το Σαββατοκύριακο

Αξίζει να σημειωθεί ότι κυβερνητικές πηγές επιβεβαίωσαν το Σαββατοκύριακο ότι το πρωθυπουργικό αεροσκάφος πραγματοποίησε στάση στο Παρίσι μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου του Νότου στη Λισαβόνα, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα «αήθεις και ψευδείς» τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Ν.Δ. Άδωνι Γεωργιάδη, σύμφωνα με τις οποίες ο Πρωθυπουργός χρησιμοποίησε το κρατικό αεροσκάφος για να πάει διακοπές.

Σύμφωνα με το Μαξίμου, συνοδευόμενος από τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο και τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Μιχάλη Καλογήρου, ο κ. Τσίπρας έκανε ολιγόωρη στάση στο Παρίσι για την οποία ήταν ενήμερη τόσο η ελληνική πρεσβεία στη Γαλλία, όσο και η γαλλική κυβέρνηση.
Εκεί, κατά τις κυβερνητικές πηγές, είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο της L’ Οreal, η οποία προετοιμάζει μεγάλη επένδυση στη χώρα μας, με εκπροσώπους της επενδυτικής τράπεζας Rothschild, που αποτελεί επίσημο Σύμβουλο του ΟΔΔΗΧ με αντικείμενο την προετοιμασία της εξόδου της χώρας στις αγορές, αλλά και με άλλους επενδυτικούς παράγοντες.

Επίκαιρη ερώτηση από Άδωνι Γεωργιάδη

Επίσης, ο Αντιπρόεδρος και Τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ., βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, κατέθεσε σήμερα, Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, αναφορικά με τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με εκπροσώπους της επενδυτικής τράπεζας Rothschild, στο Παρίσι.

Όπως επισημαίνεται στην επίκαιρη ερώτηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου της 4ης Φεβρουαρίου, η στάση του Πρωθυπουργικού αεροσκάφους στο Παρίσι έγινε για να συναντηθεί ο κ. Αλέξης Τσίπρας με εκπροσώπους της επενδυτικής τράπεζας Rothschild, που αποτελεί επίσημο σύμβουλο του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (Ο.Δ.ΔΗ.Χ), με αντικείμενο την προετοιμασία εξόδου της χώρας στις αγορές.

Με βάση τα παραπάνω, ο κ. Γεωργιάδης ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό αν υπάρχει επίσημη σύμβαση του Ο.Δ.ΔΗ.Χ με την επενδυτική τράπεζα Rothschild και αν ναι, από πότε και με ποια αμοιβή. 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε