Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ανω – κάτω ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για το “χριστιανόσημο” του Κουράκη!

Ανω – κάτω ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για το “χριστιανόσημο” του Κουράκη!

Θέση στην διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ της ΝΔ  και του ΣΥΡΙΖΑ, αναγκάστηκε να πάρει ο υπουργός Οικονομικών από την στιγμή που ενεπλάκη το όνομά του στην διαμάχη για το χριστιανόσημο που πρότεινε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης.

Μάλιστα κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και βίντεο με απόσπασμα των δηλώσεων του κ. Στουρνάρα σε τηλεοπτική εκπομπή.


“Με σημερινή ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να εμπλέξει τον Υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, στη συζήτηση που άνοιξε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης για τη φορολόγηση των πιστών. Και επιχειρεί να τον εμπλέξει διαστρεβλώνοντας τα λεγόμενα του Υπουργού, όπως προκύπτει από τη μοναδική αναφορά που έχει κάνει για το θέμα ο κ. Στουρνάρας και μάλιστα 8 μήνες πριν γίνει Υπουργός (άρα είναι εντυπωσιακό αυτό που χρεώνεται στον κ. Στουρνάρα ότι υιοθέτησε πρόταση -που ειπώθηκε σήμερα- πριν μερικούς μήνες!)”
, τονίζεται σε ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών.

Και συνεχίζει: “Όπως προκύπτει και από το κείμενο συνέντευξης που έδωσε ο Υπουργός στις 2 Οκτωβρίου του 2011, με την τότε ιδιότητά του ως Γενικού Διευθυντή του ΙΟΒΕ, στην τηλεοπτική εκπομπή «Πρωταγωνιστές», ο κ. Στουρνάρας επισήμανε το τι ισχύει σε μια άλλη χώρα, χωρίς να προτείνει να γίνει κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα.
Ειδικότερα, αναφέρει: «Ξέρετε ότι το κράτος πληρώνει τους μισθούς των ιερέων. Δεν συμβαίνει πουθενά αλλού αυτό. Εγώ νόμιζα ότι στην Ιταλία για παράδειγμα, με την μεγάλη παράδοση του καθολικισμού, το κράτος πληρώνει τους μισθούς των ιερέων. Δεν ισχύει. Απλά σου λέει, στην φορολογική σου δήλωση, θέλεις το 0,5% να πάει για τους μισθούς των ιερέων;».
Αυτή ήταν η αναφορά του κ. Στουρνάρα, η οποία διαφέρει παρασάγγας από τις σημερινές απόψεις του κ. Κουράκη.”

Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί τη ΝΔ ότι διακατέχεται από αγωνιώδη εμμονή να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ακόμα κι αν αυτό αφορά στην Εκκλησία. Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι:

“Πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι ο διαχωρισμός Εκκλησίας-Κράτους, ως αποτέλεσμα μιας διαδικασίας διαλόγου και συνεννόησης μεταξύ των δύο πλευρών. Η προσωπική πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Τάσου Κουράκη στο συνέδριο «Εκκλησία και Αριστερά» δεν είναι καινοφανής. Στο παρελθόν έχει υιοθετηθεί τόσο από τον ΥΠ.ΟΙΚ κ.Στουρνάρα, όσο και από άλλα στελέχη που στηρίζουν την κυβέρνηση, ενώ εφαρμόζεται σε ευρωπαϊκές χώρες”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Να πληρώνουν οι χριστιανοί τους μισθούς των ιερέων” – Πόλεμος ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Κουράκη

ΣΥΡΙΖΑ: Και ο Στουρνάρας είχε προτείνει “χριστιανόσημο”

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε