Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ανοίγει η ψαλίδα υπέρ της ΝΔ- Πρώτο κόμμα οι… ”αναποφάσιστοι”!

Ανοίγει η ψαλίδα υπέρ της ΝΔ- Πρώτο κόμμα οι… ”αναποφάσιστοι”!

Προβάδισμα που φτάνει το 6% από το ΠΑΣΟΚ για τη ΝΔ σε τρεις νέες δημοσκοπήσεις – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο… κανένας!

 Η ΝΔ εμφανίζεται να προηγείται στην πρόθεση ψήφου του ΠΑΣΟΚ σε δυο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στα  φύλλα των εφημερίδων “Πρώτο Θέμα” και “Τύπος της Κυριακής”. Και στις δυο δημοσκοπήσεις οι αναποφάσιστοι και όσοι δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν λευκό ή άκυρο, πλησιάζουν το ένα τρίτο όσων ερωτήθηκαν.

Στην δημοσκόπηση της ALCO για το “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ” η ΝΔ προηγείται του ΠΑΣΟΚ με 5,8%.
Συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει 21,3% και το ΠΑΣΟΚ 15,5%. Το ΚΚΕ προσεγγίζει το 7,4%, το ΛΑΟΣ 5,6% , ο ΣΥΡΙΖΑ 5%, η ΔΗΣΥ 2,2%, η ΔΗΜ.ΑΡ 2,5%, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ -ΠΡΑΣΙΝΟΙ 3,5%, το Άρμα Πολιτών 1,6%, άλλο κόμμα επιλέγει το 3,3%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 32,6% (λευκό – άκυρο – αποχή – αναποφάσιστοι).

Με αναγωγή επί των εγκύρων η διαφορά ΝΔ (29,3 %) – ΠΑΣΟΚ (21,3%) φθάνει τις 8 μονάδες. Όπως προκύπτει από την ιδία δημοσκόπηση το 79% πιστεύει ότι πήγαν χαμένες οι θυσίες των πολιτών τους τελευταίους 12 μήνες ενώ 6 στους 10 πολίτες φοβούνται ότι θα χάσουν τη δουλειά τους.
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Στην δημοσκόπηση της εταιρείας PULSE για τον “Τύπο της Κυριακής” η ΝΔ προηγείται του ΠΑΣΟΚ κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες.

Συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει 21,5% , το ΠΑΣΟΚ 15,5%, το ΚΚΕ 9%, το ΛΑΟΣ 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5%, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ -ΠΡΑΣΙΝΟΙ 2,5% , η ΔΗΜ.ΑΡ 3%, η ΔΗΣΥ 2%, το Άρμα Πολιτών 2%, άλλο κόμμα 4% , ενώ όσοι δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν λευκό ή αποχή ή είναι αναποφάσιστοι φθάνουν το 30% .

Η συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ είναι στο 36% και της ΝΔ στο 60%. Το 59,5% δεν επιλέγει ως καταλληλότερο πρωθυπουργό κανέναν μεταξύ των κ Παπανδρέου και Σαμαρά ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει 24% και ο πρωθυπουργός 15%.
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Προβάδισμα 4,3 μονάδων δίνει στη Νέα Δημοκρατία η δημοσκόπηση της εταιρείας RASS για την εφημερίδα «Το Παρόν». Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 20,8% και η Ν.Δ. 25,1%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 8%, ο ΛΑΟΣ με 5,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 4,1%. Ποσοστό εισόδου στη Βουλή συγκεντρώνει η Δημοκρατική Αριστερά με 3,2% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,1%. Ποσοστό 2,6% συγκεντρώνει η Δημοκρατική Συμμαχία και 1,5% το Άρμα Πολιτών. Μεγάλο είναι το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου, 20,7%, ενώ το άκυρο-λευκό είναι 2,9%.

Σύμφωνα με την εφημερίδα δημιουργούνται νέα δεδομένα στο εσωτερικό του κυβερνόντος κόμματος με τους ψηφοφόρους τους ΠΑΣΟΚ να δηλώνουν ότι το κόμμα θα είχε περισσότερες πιθανότητες νίκης με αρχηγό τον Ε. Βενιζέλο σε ποσοστό 28,7% έναντι του πρωθυπουργού ο οποίος συγκεντρώνει ποσοστό 11,7%. Ποσοστό 51,3% των ψηφοφόρων απαντά «με κανέναν από τους δύο»

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε