Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ανοίγει πάλι ο φάκελος των υποκλοπών! Κακλαμάνης μαινόμενος! Μίλησε για βουλευτές καθάρματα

Ανοίγει πάλι ο φάκελος των υποκλοπών! Κακλαμάνης μαινόμενος! Μίλησε για βουλευτές καθάρματα

  Το θέμα των υποκλοπών ανοίγει την ερχόμενη Τρίτη η Επιτροπή Θεσμών της Βουλής.

Σε πρώτη φάση, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, έχουν κληθεί ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ μαζί με τους δύο εμπειρογνώμονες που είχαν οριστεί, προκειμένου να δώσουν διευκρινήσεις σχετικά με την αξιολόγηση των στοιχείων των δύο φακέλων της ΕΥΠ και της Δικαιοσύνης, που δεν είχαν λάβει γνώση οι βουλευτές.

  Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης εξέφρασε την ένσταση του να κληθεί στην Επιτροπή η ΑΔΑΕ, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

    «Πριν το Βατοπαίδι και τη Ζήμενς και όλα τα άλλα, προηγείται η ίδια η Δημοκρατία. Είναι μείζον θέμα αν σήμερα στην Ελλάδα μπορούν να παρακολουθούνται τα τηλέφωνα του καθενός και έρχεται δεύτερο για μένα ποιος κλέβει και ποιος δεν κλέβει», σημείωσε ο κ. Κακλαμάνης και πρόσθεσε: 

  «Φοβάμαι πως η ΑΔΑΕ ελάχιστα έχει να προσθέσει σ’ αυτά που είχε καταθέσει στο παρελθόν. Ακόμα και το πρόστιμο που είχε επιβάλει προς την «VODAFONE» έχει ακυρωθεί στα μουγκά. Πρέπει να προχωρήσουμε και να ορίσουμε Εξεταστική και να μην φορτώσουμε στην ΑΔΑΕ ένα μπαλάκι, που δυστυχώς ο κ. Κορωνιάς κατέβασε το λεβιέ και δεν μπορούμε να βρούμε τίποτα και τρέχα γύρευε. Νομίζω θα είναι λάθος».

   Με την άποψη του κ. Κακλαμάνη για άμεση σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τις υποκλοπές, συντάχθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φώτης Κουβέλης, τονίζοντας ότι «ο πρώην πρόεδρος της Βουλής έχει απόλυτο δίκαιο διότι εκκρεμεί η πολιτική απάντηση στο ζήτημα αυτό”. 

Στην ημερήσια διάταξη, πάντως, της Επιτροπής Θεσμών ήταν το «πόθεν έσχες των πολιτικών».

 Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης πρότεινε, μεταξύ άλλων, να περάσει ο έλεγχος του πόθεν έσχες από την επιτροπή υπό τον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στην Αρχή του Ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνει με νόμο ανεξάρτητη και η επιλογή της δεν θα γίνεται με εντολή της κυβέρνησης.

 Αίσθηση, πάντως, προκάλεσαν οι παρεμβάσεις του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη τόσο για τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος, όσο και τον τρόπο λειτουργίας της Βουλής.

   «Ήρθε η ώρα να ξεχωρίσει η ήρα από το σιτάρι. Δεν αρκεί το είναι,αλλά χρειάζεται και το φαίνεσθε. Αν δεν υπάρξει παραπομπή τι νόημα έχει να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Γιατί όλοι λοιπόν πιθηκίζουμε;», ρώτησε ο κ. Κακλαμάνης, δίνοντας έμφαση στον έλεγχο του «πόθεν έσχες» κατά την προεκλογική περίοδο, γιατί έχει να κάνει, όπως είπε με το πώς κυκλοφορεί το μαύρο χρήμα.

 «Δεν μπορώ να βλέπω βουλευτές οι οποίοι μετά από κάθε προεκλογική περίοδο μπορεί να έχουν και κάτι στην άκρη. Δεν είναι δυνατό 20-30 καθάρματα, διότι και ο ελληνικός λαός έχει ένα ποσοστό καθαρμάτων, να ασθάνομαι και να θεωρούμαι ότι είμαι συνάδελφος τους. Δεν το ανέχομαι αυτό», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος της Βουλής.

    Ακόμα, εμφανίστηκε επικριτικός στο τρόπο συγκρότησης των Εξεταστικών Επιτροπών, επαναφέροντας την πρόταση του να γίνεται κλήρωση για τα μέλη τους.

    «Είναι ντροπή να διαβάζουμε ότι συνεδριάζουν σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, για να αποφασίσουν τι θέση θα πάρουν οι βουλευτές τους μέλη στην Εξεταστική. Γι αυτό δεν υπάρχει κοινό πόρισμα. Διότι το κάθε κόμμα θέλει να φαίνεται προς τα έξω ότι κάπου διαφωνεί. Δεν νομίζω ότι οι 13 βουλευτές που θα ορίζονται με κλήρωση θα είχαν κάποιοι το θράσος να τους πουν «έλα στο κόμμα να σου πούμε τι τελικά θα προτείνεις», υπογράμμισε ο κ Κακλαμάνης.

  

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε