Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 35 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Άνοιξε διάπλατα η πόρτα (καταπακτή) εξόδου από την ευρωζώνη

Νίκος Κονιτόπουλος |
Άνοιξε διάπλατα η πόρτα (καταπακτή) εξόδου από την ευρωζώνη
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 14.11.2011 | 14:49
Πρώτη δημοσίευση: 14.11.2011 | 12:15

Πριν από λίγο η Μέρκελ κατέθεσε ΕΠΙΣΗΜΩΣ πρόταση για αποβολή από το ευρώ των ''απείθαρχων'' χωρών.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος έκανε πράξη τις απειλές της αφού ''έβαλε'' στο σε εξέλιξη συνέδριο των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών θέμα εξόδου χωρών από την ευρωζώνη.Για τις κινήσεις της Μέρκελ μας είχε προιδεάσει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τη συνέντευξη του στη Le Monde.Με σύνθημα του ''όποιος θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη θα πρέπει να το αποδεικνύει έμπρακτα'', ο γερμανός υπουργός Οικονομικών μας στήνει ''διπλωματικά'' στο εκτελεστικό απόσπασμα λέγοντας :''Δεν συμμερίζομαι τις απόψεις των πολιτών της Γερμανίας που θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης όμως τις κατανοώ. Αλλωστε η σύγχυση που επικράτησε στην Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες τους παρέχει επιχειρήματα.. Η Γερμανία όπως και η Γαλλία θα κάνουν τα πάντα για να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη αρκεί να το θέλει η Αθήνα και να σεβαστεί τις υποχρεώσεις της''.

Η ειρωνεία είναι πως την ώρα που οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες καλούνται να ψηφίσουν επί της πρότασης Μέρκελ, ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank, Νόρμπερτ Βάλτερ βροντοφωνάζει στην κυβέρνηση του ''Μην πιέζετε την Ελλάδα να φύγει από το ευρώ''.

Ο ίδιος χαρακτηρίζει ως μοκροκομματικά τα κίνητρα της Μέρκελ σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Rheinische Post:'' Με τον τρόπο αυτόν η γερμανική κυβέρνηση θέλει να κάνει επίδειξη ισχύος στους ψηφοφόρους της''.

Ο Γερμανός οικονομολόγος εκτιμά πως και η Ελλάδα θα υπέφερε από τυχόν έξοδο και το ευρώ δεν θα γινόταν πιο ισχυρό.

Διαβάστε επίσης :
Νίκος Κονιτόπουλος


   Διαδώστε αυτό το άρθρο