Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Ανόητο είπε ο Άδωνις τον Τσίπρα – VIDEO

Ανόητο είπε ο Άδωνις τον Τσίπρα – VIDEO

Εκτός εαυτού βγήκε σήμερα στην Βουλή ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον  Αλέξη Τσίπρα  με αιτία, την τιμή των φαρμάκων.

Είπε ότι η αναφορά του κ. Τσίπρα σε μειώσεις τιμών σε 17 φάρμακα αποτελεί «μνημείο ανοησίας αρχηγού αντιπολιτεύσεως», τη στιγμή που το νέο δελτίο τιμών περιλαμβάνει μειώσεις τιμών σε 7.500 φάρμακα.

Αντιδρώντας, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Αγαθοπούλου επεσήμανε ότι έχει αυξηθεί δυσανάλογα η συμμετοχή του ασφαλισμένου στα φάρμακα. «Η μείωση των τιμών είναι 12% τον τελευταίο χρόνο αλλά έχουμε αύξηση της συμμετοχής του ασφαλισμένου κατά 26%. Αυτό λέγεται ελάφρυνση; Προφανώς όχι», είπε χαρακτηριστικά.

«Έχει σημασία ο καταναλωτής να επιλέγει φαρμακοποιό που θα του λέει τι πρέπει να κάνει», απάντησε ο υπουργός Υγείας, επισημαίνοντας ότι με αίτημα των φαρμακοποιών μεσολαβεί επαρκές χρονικό διάστημα ώστε να προλάβουν οι φαρμακοποιοί να πουλήσουν τα φάρμακα που έχουν αγοράσει με την παλαιά τιμή. Έτσι, το νέο δελτίο τιμών θα ισχύσει από τις 10 Μαρτίου και από τότε θα υπάρξει το όφελος του ασφαλισμένου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τέλος σήμερα οι αιτήσεις για το ΠΕΔΥ! Πόσοι γιατροί δήλωσαν “ναι” στο δημόσιο σύστημα

Ποιοι παίρνουν άριστα στο ΕΣΥ! Οι καλοί και οι κακοί…

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε