Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Ανοιχτή γραμμή Παπανδρέου με τους Ευρωπαίους ηγέτες – Τι είπε με Σαρκοζί-Μέρκελ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ, EUROKINISSI

Συγχαρητήριο τηλεφώνημα τόσο από την Άνγκελα Μέρκελ όσο και από τον Νικολά Σαρκοζί δέχτηκε ο πρωθυπουργός με αφορμή την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

Μπαράζ τηλεφωνικών επαφών με Ευρωπαίους ηγέτες είχε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός, μια μέρα πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, όπου πρόκειται να επικρατήσει το ελληνικό ζήτημα.

Μια μέρα μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση από τη Βουλή, τα δύσκολα ξεκίνησαν για το κυβερνητικό επιτελείο, καθώς πέρα απ’ όλα τα άλλα, βρίσκεται στην Αθήνα και κλιμάκιο της τρόικας που έχει βάλει στο μικροσκόπιό του τα νέα μέτρα.
Η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος είναι το νέο μεγάλο στοίχημα και η προϋπόθεση για να δεχτεί η Ευρώπη να δώσει και δεύτερο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα.

Για όλα αυτά αλλά και για τις τελευταίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό ενημέρωσε ο Γιώργος Παπανδρέου τόσο τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, όσο και τον πρόεδρο της Γαλλίας, Νικόλα Σαρκοζί, τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον πρωθυπουργό της Φινλανδίας, Γίρκι Κατάινεν –που επίσης «επέζησε» μιας ψήφου εμπιστοσύνης-, καθώς και την πρωθυπουργό της Σλοβακίας, Ιβέτα Ραντίκοβα.

Ο Γάλλος πρόεδρος διαβεβαίωσε τον Έλληνα πρωθυπουργό για την “αποφασιστική υποστήριξη” του Παρισιού, μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε στο ελληνικό κοινοβούλιο, η οποία κατά το Παρίσι, ανοίγει το δρόμο για την υιοθέτηση του νέου σχεδίου βοηθείας προς την Ελλάδα.

Ο κ. Σαρκοζί “συνεχάρη” τον κ. Παπανδρέου “για την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε στο ελληνικό κοινοβούλιο”, σύμφωνα με ανακοίνωση του Μεγάρου των Ηλυσίων.

Στη διάρκεια της συνομιλίας των δυο ηγετών, ο Νικολά Σαρκοζί διαβεβαίωσε τον Έλληνα πρωθυπουργό “για την αποφασιστική υποστήριξη και την αλληλεγγύη της Γαλλίας” στη συνέχιση της πολιτικής ανάκαμψης που ακολουθεί, την οποία και χαρακτήρισε “θαρραλέα και αναγκαία”.

Από την πλευρά του και ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν ερωτηθείς σχετικά εκτίμησε ότι η ψήφος εμπιστοσύνης προς τον κ. Παπανδρέου θα επιτρέψει “να αρθούν τα εμπόδια” για να συνεχιστεί η βοήθεια προς την Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εγκρίθηκε από το υπουργικό ο εφαρμοστικός νόμος – Παπανδρέου: “Εχουμε σχέδιο μέχρι το 2013”

Το συγχαρητήριο τηλεφώνημα της Μέρκελ στον Παπανδρέου και το μαρτύριο της σταγόνας

Τίποτα δεν έχει τελειώσει για το Μεσοπρόθεσμο – Τρύπα διαπίστωσαν οι ελεγκτές – Την Πέμπτη η οριστική συμφωνία με την τρόϊκα

Στο… τραπέζι των 27 οι εξελίξεις στην Ευρωζώνη – Επιστολή Ρομπάϊ πριν τη Σύνοδο Κορυφής

Ξένα ΜΜΕ: “Η κυβέρνηση Παπανδρέου επιβίωσε”

“Μπράβο” από Μπαρόζο για την ψήφο εμπιστοσύνης

155 “ναι” στην κυβέρνηση, αλλά για πόσο; Τώρα αρχίζει ο Γολγοθάς των πολιτών

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε