Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο για τους αντάρτες από τον Π. Γερουλάνο

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού αναφέρει ότι “το έργο της κυβέρνησης και τα όποια λάθη μπορεί να γίνουν τα κρίνει ο πρωθυπουργός.

Ανοικτό κάθε ενδεχόμενο για την αντιμετώπιση τυχόν διαρροών στη διαδικασία ψήφισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος αφήνει ο υπουργός Πολιτισμού κ. Π. Γερουλάνος μιλώντας στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής.

«Θα εξαρτηθεί από τη φύση της όποιας αντίδρασης, την οποία σε κάθε περίπτωση δεν προεξοφλώ». Προσθέτει πάντως ότι η καλόπιστη κριτική σε ένα νομοσχέδιο οδηγεί σε καλύτερα νομοσχέδια «ακόμη και αν αυτά πρέπει να αποσυρθούν και να επανασχεδιαστούν». Ο κ Γερουλάνος σημειώνει πως η άγονη αντιπαράθεση «είτε εντός του κόμματος, είτε από την αντιπολίτευση συχνά μπορεί να γίνει επικίνδυνη”. Μεγάλο στοίχημα χαρακτηρίζει την ανάπτυξη της οικονομίας και τη δημιουργία νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας .

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού αναφέρει ότι “το έργο της κυβέρνησης και τα όποια λάθη μπορεί να γίνουν τα κρίνει ο πρωθυπουργός. Εκείνος αποφασίζει τις αλλαγές που πιστεύει ότι μπορεί να βοηθήσουν το έργο του. Όμως ο ίδιος μας έχει πει να δουλέψουμε σκληρά για τους στόχους της κυβέρνησης και ότι τέτοιες συζητήσεις δεν έχουν νόημα σε αυτή τη συγκυρία». Για τις αποκρατικοποιήσεις αναφέρει ότι «θα γίνουν με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον … Ο στόχος δεν είναι η εκποίηση της περιουσίας του Δημοσίου , αλλά η αξιοποίηση του πλούτου που έχουμε στα χέρια μας ως χώρα».

Τα Ολυμπιακά Ακίνητα που ανήκουν στην αρμοδιότητα του, όπως σημειώνει, θα αξιοποιηθούν ενώ κάποια θα ενταχθούν στη διαδικασία του fast track.

Για τα περί αναδιάρθρωσης και τις δηλώσεις Σημίτη ο κ. Γερουλάνος διαμηνύει «δεν πιστεύω ότι έχει νόημα η συνέχεια της συζήτησης».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε