Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Αντ.Σαμαράς: “Πρωθυπουργός εγώ αν κάνουμε κυβέρνηση συνεργασίας”

EUROKINISSI
EUROKINISSI

Σε ερώτηση  για το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης και για το εάν τεθεί όρος να μην είναι εκείνος πρωθυπουργός, ο Αντ.Σαμαράς τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος.

Αποφασισμένος να δώσει τη μάχη «για μια κυβέρνηση ισχυρή και όχι ετοιμόρροπη» ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος ακυβερνησίας, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

«Μπαίνω στο γήπεδο, όπως όλες οι μεγάλες ομάδες, για τη νίκη, δεν λέμε ούτε για την ισοπαλία, ούτε για την ήττα», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς απορρίπτοντας για μία ακόμη φορά τα σενάρια συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ

Επισήμανε ακόμη ότι τις αδύναμες κυβερνήσεις με ασθενείς ηγεσίες, ιδιαίτερα σε μια τέτοια περίοδο, τις θέλουν εκείνοι «που εκπροσωπούν ένα φαύλο πολιτικό σύστημα» και εκείνοι που, όπως είπε, δεν ενδιαφέρονται να αλλάξει τίποτα.

«Εκλογές στις 6 Μαΐου με στόχο την αυτοδυναμία» δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA και επανέλαβε ότι μετά τις εκλογές θα αλλάξει πλευρές της ακολουθούμενης πολιτικής.

«Οι εκλογές θα γίνουν στις 6 Μαΐου παρότι κάποιοι δεν θέλουν. Aν δεν υπάρξει αυτοδυναμία θα επιβληθούν από τα πράγματα επαναληπτικές εκλογές γιατί η χώρα δεν μπορεί να μείνει ακυβέρνητη. Εκείνοι που εκφράζουν ένα φαύλο σύστημα εντός και εκτός Ελλάδος δεν θέλουν ισχυρή κυβέρνηση, εγώ θέλω να έχω λυμένα τα χέρια του για να μπορώ να πάρω τις αναγκαίες αποφάσεις» δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

Απέκλεισε το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ λέγοντας: «Δεν έχω τίποτα με τον κ. Βενιζέλο αλλά το ΠΑΣΟΚ δεν το εμπιστεύομαι. Τι θα γίνει αν στον κ. Βενιζέλο βάλλει όρους το ΠΑΣΟΚ; Θα είμαι εγώ όμηρος του ΠΑΣΟΚ; Εγώ θέλω να αλλάξω την Ελλάδα δεν θέλω την ανοχή του ΠΑΣΟΚ θέλω την εντολή του ελληνικού λαού, θέλω να αντιμετωπίσω τις συντεχνίες, την λαθρομετανάστευση, θέλω να κάνω εξεταστική για το πώς φθάσαμε στο Μνημόνιο».

Αναφερόμενος στον κ. Βενιζέλο είπε: «έχει την ευθύνη για το Μνημόνιο, μελέτη, επίβλεψη, εφαρμογή, είναι συνυπεύθυνος για τα εγκλήματα που τελείωσαν την Ελλάδα. Έλεγε ότι θα βάλει πάτο στο βαρέλι και μετά έβαλε το χαράτσι και στην συνέχεια κρύφτηκε και φώναξαν τον Παπαδήμο». Ξεκαθάρισε πάντως ότι σε κάθε περίπτωση «πρωθυπουργός θα είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος στην Βουλή».

Απέρριψε όμως τις ενδεχόμενες συνεργασίες και με τα κεντροδεξιά κόμματα και πρόσθεσε: «όποιος τα ψηφίσει δίνει φιλί ζωής στο ΠΑΣΟΚ, θα είναι ψήφος ασυλίας στο ΠΑΣΟΚ. Δεν βλέπω για ποιο λόγο θα πρέπει να υπάρχουν κόμματα διαμαρτυρίας χωρίς θέσεις και ιδεολογία».

Εξήγησε την πολιτική του τα τελευταία δύο χρόνια λέγοντας ότι έπρεπε να καταψηφίσει το πρώτο Μνημόνιο και ότι το δεύτερο Μνημόνιο δεν έχει καμία σχέση με το πρώτο: «Ό,τι έπρεπε να κάνουμε το κάναμε. Ο κ. Παπανδρέου είχε φέρει την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού, δεν μπορούσα εγώ να την σπρώξω να πέσει». Υποστήριξε ακόμη ότι με την πρόταση για δημοψήφισμα η χώρα κινδύνευσε να μείνει εκτός Ευρώπης και υποστήριξε ότι «η παραμονή στην Ευρώπη είναι απαραίτητη σαν ομπρέλα για τα εθνικά μας θέματα και για να μπορέσει η χώρα να ανακηρύξει απρόσκοπτα την ΑΟΖ που θα της επιτρέψει να αξιοποιήσει τον ενεργειακό της πλούτο».

Ο κ. Σαμαράς είπε ακόμη ότι την επομένη των εκλογών θα αλλάξει ορισμένες πλευρές της ακολουθούμενης πολιτικής, δυνατότητα, είπε, που αναγνωρίζει και το ΔΝΤ και θα πάρει ισοδύναμα μέτρα για τις περικοπές που ζητά τη τρόικα. Υποστήριξε ότι στο Ζάππειο ΙΙ είχε προτείνει 18,4 δις μέτρα για την περικοπή της δημόσιας σπατάλης και την εξεύρεση πόρων, κάποια από αυτά έχουν υιοθετηθεί από τότε αλλά υπάρχει ακόμη μεγάλο περιθώριο. «Δεν μπορώ να υποσχεθώ ότι θα αποφύγουμε τα πάντα αλλά θα προσπαθήσω να αποφύγουμε τα χειρότερα» είπε χαρακτηριστικά.

Είπε ακόμα με κατηγορηματικότητα ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να επιβληθεί φόρος ιδιοκατοίκησης».

Όσο για τις δηλώσει διεθνών αξιωματούχων περί «βαλκανοποίησης» της χώρας ο κ. Σαμαράς απάντησε ότι «η ανταγωνιστικότητα δεν εξαρτάται μόνο από τους μισθούς, έχει υψηλό ενεργειακό κόστος όπως επίσης και υψηλή φορολογία» και κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι δεν αξιοποίησε τις δυνατότητες για να δώσει ρευστότητα στην οικονομία ούτε τους διαθέσιμους ευρωπαϊκούς πόρους. Είπε ακόμη ότι θα επανεξετάσει τα ιδιωτικά δάνεια και θα προωθήσει ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους πολίτες.

Επανέλαβε ότι «θα κατεβάσει τις κουκούλες» εκείνων που προκαλούν επεισόδια και ότι «δεν θα διστάσει να παραβιάσει το πανεπιστημιακό άσυλο για να αντιμετωπίσει παράνομες ενέργειες».

Στο ερώτημα με ποιους θα κυβερνήσει είπε «με τους πιο άξιους και εκεί που δεν βρίσκω θα αξιοποιήσω εξωκοινοβουλευτικούς».

Σε ερώτηση για τις δημοσκοπήσεις απάντησε: «αυτή τη στιγμή υπάρχει θολό τοπίο λόγω της συσσωρευμένης οργής, όσο πλησιάζουμε στις κάλπες τα πράγματα θα ξεκαθαρίζουν. Βλέπουμε στις δημοσκοπήσεις κάποια περίεργα πράγματα, κόμματα φουσκώνουν και ξεφουσκώνουν με αφύσικο τρόπο».

Αναφέρθηκε στην ανάγκη Ανάκαμψης και προέταξε το «σπάσιμο» της γραφειοκρατίας ενώ προανήγγειλε την συγκρότηση ομάδας που θα παρεμβαίνει καίρια για να ξεπερνά τις δυσλειτουργίες της διοίκησης.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ NEWSIT ΕΚΛΟΓΕΣ 2012

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μίκρυνε η ψαλίδα Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ … πρώτο κόμμα όσοι δεν απαντούν

Πιο ηχηρές απουσίες δεν γίνονται! – Καραμανλής και Σαμαράς απόντες από την ψήφιση της τροπολογίας για την χρηματοδότηση των κομμάτων

Ετοιμάζουν τις «γαλάζιες» λίστες – Ποιοι θα μείνουν εκτός

Πανικό σπέρνουν οι δημοσκοπήσεις – Αμφίβολη η πλειοψηφία στη νεα Βουλή ακόμη και από τη συνεργασία ΝΔ -ΠΑΣΟΚ

“Η Ελλάδα θα τα καταφέρει” το σύνθημα της ΝΔ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε