Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ανταρσία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο Βατοπέδι – Πήγαν κόντρα στο πόρισμα του κόμματός τους!

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

– Δεν παραπέμπονται για κανένα αδίκημα Βουλγαράκης – Ρουσόπουλος. Οι υπόλοιποι παραπέμπονται για απιστία σε βάρος του Δημοσίου που όμως έχει παραγραφεί! Αποχώρησε η Ν.Δ. διαφώνησε με την παραπομπή ο ΛΑ.Ο.Σ.

Πλήρης ανατροπή τα ξημερώματα στην ψηφοφορία για την παραπομπή 5 πρώην υπουργών της ΝΔ για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

Πηγαίνοντας κόντρα στην κομματική γραμμή, στο πόρισμα του ίδιου τους του κόμματος, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αθώωσαν τους πάντες αφού αποφασίστηκε μεν η παραπομπή των τριών από τους 5 πρώην υπουργούς για αδικήματα όμως που έχουν ήδη παραγραφεί!

Τα ξημερώματα λοιπόν η Βουλή αποφάσισε την παραπομπή των τριών από τους πέντε πρώην υπουργούς και τώρα έχει το λόγο το Δικαστικό Συμβούλιο το οποίο και θα αποφασίσει για την παραπομπή ή όχι των τριών σε Ειδικό Δικαστήριο.

Και όλα αυτά για μια υπόθεση που χύθηκαν τόνοι μελάνης, που έγιναν συζητήσεις επι συζητήσεων που ξοδεύτηκαν πολλά χρήματα του ελληνικού λαού.
Τώρα λοιπόν μαθαίνουμε οτι επι της ουσίας δεν έγινε τίποτα στο Βατοπέδι, οτι κάποιοι πήραν μόνοι τους τις αποφάσεις για τις ανταλλαγές και δικαίως πλεον έρχεται σε κάποιον το μυαλό η φράση “κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει”.

Με απόλυτη πλειοψηφία λοιπόν ασκήθηκε δίωξη σε βάρος των κυρίων Δούκα, Μπασιάκου και Κοντού που αφορά για μεν τους δύο πρώτους στο αδίκημα της αυτουργίας και συναυτουργίας σε απιστία σε βάρος του δημοσίου και για τον τρίτο στο αδίκημα της συναυτουργίας σε απιστία σε βάρος του δημοσίου. Ολα τα αδικήματα αυτά όμως έχουν παραγραφεί!

Η πρόταση άσκησης δίωξης σε βάρος των κ. Ρουσόπουλου και Βουλγαράκη, δεν συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία από το σώμα.

Για το διαρκές έγκλημα του ξεπλύματος “μαύρου” χρήματος που δεν παραγράφεται δεν θα έρθει ΚΑΝΕΙΣ αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη!

To χρονικό της ψηφοφορίας

Πριν από τη διεξαγωγή της μυστικής ψηφοφορίας που έγινε στη 1.00 μετά τα μεσάνυχτα, αποχώρησαν ΝΔ και ΛΑΟΣ.

Η μεν αξιωματική αντιπολίτευση κατήγγειλε την κυβερνητική πλειοψηφία για «ανθρωποφαγία» και «σκευωρία» επί τη βάσει προειλημμένων αποφάσεων και μετατροπή της Βουλής σε «δικαστήριο σκοπιμοτήτων», καθώς και για διαδικασία-«παρωδία», τόσο λόγω του κατηγορητηρίου που συντάχθηκε, το οποίο κατά τη γνώμη της ήταν έωλο, όσο και για το γεγονός ότι εδόθη η δυνατότητα να ψηφίσουν όσοι βρίσκονταν στο εξωτερικό με επιστολική ψήφο, κάτι ωστόσο που είχε συμβεί και επί ΝΔ και συγκεκριμένα κατά τη συζήτηση για την υπόθεση των άγονων ακτοπλοϊκών γραμμών που αφορούσε τον πρώην «γαλάζιο» υπουργό κ. Αρ. Παυλίδη.

Ο δε ΛΑΟΣ πέραν του διαδικαστικού, στο οποίο συντάχθηκε με τη ΝΔ, επικαλέστηκε το βασικό επιχείρημα που διέπει το σκεπτικό του πορίσματός του, σύμφωνα με το οποίο έχει εξαλειφθεί το αξιόποινο των αποδιδόμενων πράξεων καθώς έχουν παραγραφεί, αν και όπως τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χ.Καστανίδης η απόφαση της Βουλής «δεν ακυρώνει τη δυνατότητα του Δικαστικού Συμβουλίου να αποφανθεί για την παραγραφή». Μάλιστα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης κατέβαλε επίμονη προσπάθεια να πείσει την κυβέρνηση ότι οι παραπομπές συνιστούν «πολιτική εμπάθεια» και δυναμιτίζουν το κλίμα συνεννόησης που πρέπει να υπάρξει. «Πώς θα γυρίσω εγώ αύριο να πω στη ΝΔ “ελάτε σε διάλογο”;» είπε χαρακτηριστικά. Σημειώνεται δε, ότι τη «γραμμή» της αποχώρησης δεν ακολούθησε η ανεξάρτητη βουλευτής και πρώην υπουργός της ΝΔ κυρία Ντόρα Μπακογιάννη.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, όπως ανακοινώθηκαν από τον Πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο, έχουν ως εξής:

    · ΘΟΔΩΡΗΣ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Ψήφισαν 184 βουλευτές, έγκυρα 179, άκυρα 5 λευκά 1.

    Για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην προσπόριση αθέμιτου περιουσιακού οφέλους εκ μέρους της Μονής Βατοπεδίου και τρίτων εταιρειών, υπέρ της παραπομπής τάχθηκαν 131 βουλευτές, κατά 38 και «παρών» δήλωσαν 8.

    Για το αδίκημα της απιστίας περί την υπηρεσία σε βάρος του Δημοσίου, υπέρ τάχθηκαν 131 βουλευτές, κατά 37 και «παρών» δήλωσαν 9

    Για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στο αδίκημα της απάτης από κοινού σε βάρος του Δημοσίου, υπέρ της παραπομπής τάχθηκαν 130, κατά 38 και «παρών» δήλωσαν 9.

    · ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ: Ψήφισαν 184 βουλευτές, έγκυρα 182, άκυρα 2 λευκά 2

    Για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στο αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, υπέρ της παραπομπής τάχθηκαν 139, κατά 29 και «παρών» δήλωσαν 8.

    Για το αδίκημα της αυτουργίας και συναυτουργίας σε απιστία σε βάρος του Δημοσίου, υπέρ της παραπομπής τάχθηκαν 162 βουλευτές, κατά 8 και «παρών» δήλωσαν 7.

    Για το αδίκημα της απάτης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου, υπέρ της παραπομπής τάχθηκαν 139, κατά 27 και «παρών» δήλωσαν 10 βουλευτές.

    · ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΝΤΟΣ: Ψήφισαν 184, έγκυρα 181, άκυρα 3 και λευκά 1

    Για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στο αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, υπέρ της παραπομπής τάχθηκαν 134, κατά 34 και «παρών» δήλωσαν 9

    Για το αδίκημα της αυτουργίας και συναυτουργίας σε απιστία σε βάρος του Δημοσίου, υπέρ της παραπομπής τάχθηκαν 155 βουλευτές, κατά 13 και «παρών» δήλωσαν 8

    Για το αδίκημα της απάτης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου, υπέρ της παραπομπής τάχθηκαν 136, κατά 31 και «παρών» δήλωσαν 9

    · ΠΕΤΡΟΣ ΔΟΥΚΑΣ: Ψήφισαν 184, έγκυρα 178, άκυρα 6, λευκά 1.

    Για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στο αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, υπέρ της παραπομπής τάχθηκαν 134, κατά 34 και «παρών» δήλωσαν 8

    Για το αδίκημα της αυτουργίας και συναυτουργίας σε απιστία σε βάρος του Δημοσίου, υπέρ της παραπομπής τάχθηκαν 156 βουλευτές, κατά 11 και «παρών» δήλωσαν 7

    Για το αδίκημα της απάτης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου, υπέρ της παραπομπής τάχθηκαν 135, κατά 30 και «παρών» δήλωσαν 8

    · ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Ψήφισαν 184 βουλευτές, έγκυρα 179, άκυρα 5, λευκό 1

    Υπέρ της παραπομπής του για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος τάχθηκαν 104 βουλευτές, κατά 54 και «παρών» δήλωσαν 20.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε