Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Αντιδράσεις στη συνέντευξη Γ. Παπανδρέου

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησαν και σήμερα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στη Θεσσαλονίκη.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Γ. Α. Παπανδρέου στη συνέντευξή του στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε πως “ένα χρόνο μετά τις ψεύτικες υποσχέσεις του, ότι “υπάρχουν λεφτά”, ο Πρωθυπουργός, παρόλο που προσπάθησε να μας καθησυχάσει, μας έκανε τελικά περισσότερο ανήσυχους, με τη σύγχυση, τις αντιφάσεις, τις ανακρίβειες και τα κενά των δηλώσεών του”.

“Η πολύ κακή εμφάνιση του κ. Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη έδειξε τα δραματικά αδιέξοδα της πολιτικής του. Η ΝΔ επιμένει: Υπάρχει διέξοδος. Και προτείνει συγκεκριμένο Σχέδιο για να βγούμε από την Κρίση, το οποίο επαναφέρει την Ελπίδα στον τόπο μας”, πρόσθεσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Tο ΚΚΕ σε δική του ανακοίνωση αναφέρει ότι “όλα όσα ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός περί «αυτονόητου», «πατριωτισμού», «αναγκαίων αλλαγών» αποτελούν μεγάλα ψέματα εφόσον τα ίδια βάρβαρα μέτρα που έχει λάβει κατά του λαού και τα νέα που θα πάρει εφαρμόζονται σε όλες τις χώρες της ΕΕ και παντού έχουν το ίδιο αποτέλεσμα τραγικό τους λαούς ενώ δεν δίνουν καμία γιατρειά στον υπεργερασμένο καπιταλισμό”.

Ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης έκανε λόγο για «Συνέντευξη “Υπνοστεντόν”, χωρίς ουσία, νεύρο και αποτέλεσμα. Είναι προφανής η αδυναμία του Πρωθυπουργού να απαντήσει στα προβλήματα που απασχολούν τη χώρα», είπε.

Σε ανακοίνωση του, ο ΣΥΝ αναφέρει ότι “αποτελεί πρόκληση προς τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας πως μετά τον πακτωλό των δις προς τις τράπεζες, τώρα ο Πρωθυπουργός προαναγγέλλει νέα μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων, συνεχίζοντας την γραμμή Αλογοσκούφη. Το μόνο βέβαιο στην παρουσία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ είναι η συνέχιση της αποτυχημένης και βαθιάς αντικοινωνικής και ταξικής πολιτικής του μνημονίου”.

Η ανεξάρτητη βουλευτής, Ντόρα Μπακογιάννη, με γραπτή ανακοίνωσή της, δήλωσε: “Στη πιο κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα η παρουσία του πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ ήταν κατώτερη των περιστάσεων. Όχι γιατί, δεν διολίσθησε σε μια ακατάσχετη παροχολογία, αλλά γιατί επανέλαβε χιλιοδιακηρυγμένα πράγματα χωρίς να κάνει αποφασιστικά βήματα”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε