Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Αντιμνημονιακό μπλοκ δυνάμεων προτείνει ο Α. Τσίπρας

Την συγκρότηση ενός μπλοκ δυνάμεων που θα αντιπαρατεθεί με το μπλοκ των δυνάμεων που στηρίζουν το Μνημόνιο πρότεινε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Α. Τσίπρας κλείνοντας το απόγευμα τις εργασίες της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

Ο κ. Τσίπρας εξήγησε ότι αυτό το μπλοκ δυνάμεων μπορεί να συγκροτηθεί από τους διαφωνούντες οπαδούς του ΠΑΣΟΚ μέχρι τις δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, το ΚΚΕ, τους Οικολόγους και την Δημοκρατική Αριστερά. Οφείλουν όλοι, είπε ο κ. Τσίπρας, να τοποθετηθούν σε ποιά όχθη του ποταμού βρίσκονται. Αναφερόμενος ειδικότερα στον κ. Κουβέλη και την Δημοκρατική Αριστερά , με αφορμή την εκατέρωθεν κριτική , ο πρόεδρος του ΣΥΝ είπε ότι δεν μπορεί να είναι κάποιος λίγο με το Μνημόνιο. Ή θα είναι υπέρ ή κατά πρόσθεσε και ζήτησε από τον κ. Κουβέλη, αν είναι κατά, ας απαντήσει θετικά στην πρόσκλησή του.

Ο κ. Τσίπρας προέβλεψε ότι θα είναι ραγδαίες οι εξελίξεις στην οικονομία, αλλά και στην κοινωνία, ενώ αναφέρθηκε και στις αλλαγές του πολιτικού σκηνικού με την εμφάνιση των νέων κομμάτων, όπως της κ. Μπακογιάννη λέγοντας ότι ενισχύεται το μπλοκ των δυνάμεων που στηρίζουν το Μνημόνιο.

Εξελίξεις φαίνεται ότι θα σημειωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα και στον ΣΥΡΙΖΑ. Στην Κεντρική Επιτροπή εμφανίστηκαν δύο θέσεις. Μία που εκφράστηκε από τον κ. Λαφαζάνη του Αριστερού Ρεύματος, σύμφωνα με την οποία πρέπει να γίνει μία νέα αρχή στον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε όλοι μαζί να συνεχίσουν προς τις επόμενες εκλογές και η δεύτερη άποψη πολλών μελών του οργάνου, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να δοθεί οριστικό τέλος σε μιά συμμαχία που πλέον δεν μπορεί να λειτουργήσει ούτε ενωτικά ούτε πολιτικά.

Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας από το βήμα της Κεντρικής πολιτικής Επιτροπής δήλωσε κατηγορηματικά ότι πρέπει “τα παιχνίδια να τελειώνουν” και ότι “δεν είμαστε διατεθειμένοι να παίξουμε τις κουμπάρες”, αναφερόμενος στην απόφαση του Μετώπου του κ. Αλαβάνου ότι όσοι είναι μέλη και του ΣΥΡΙΖΑ και του Μετώπου θα συνεχίσουν τη δράση τους και στα δύο σχήματα. Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι θα είμαστε όλοι μαζί αν μπορούμε να είμαστε μαζί , σημειώνοντας ότι θα είμαστε “ή με την ενότητα ή με την ιδεολογική καθαρότητα”, γιατί άλλος δρόμος δεν υπάρχει.

Η πολιτική απόφαση αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα εντός των επομένων ημερών.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε