Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Αντώνη πάρε πρωτοβουλίες! – Φωνές στη ΝΔ για επανένωση της παράταξης

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Το ιστορικό χαμηλό στα ποσοστά της ΝΔ φέρνει γκρίνια στη ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς, αν και ήταν ο πρώτος που πήρε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, τώρα είναι… στριμωγμένος στα σχοινιά.

Κορυφαία στελέχη της ΝΔ, δεν διστάζουν πλεον να λένε ανοικτά ότι ο Αντώνης Σαμαράς για να δώσει ώθηση στο κόμμα του και να ελπίζει σε καλύτερα ποσοστά στις επόμενες εκλογές όποτε αυτές κι αν γίνουν, πρέπει να βάλει εσωτερική σκάλα στην λεγόμενη πολυκατοικία.

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, μιλώντας σήμερα σε ραδιοφωνικό σταθμό κάλεσε τον Πρόεδρο της ΝΔ να ζητήσει από την Ντόρα Μπακογιάννη, τον Γιώργο Καρατζαφέρη και τον Στέφανο Μάνο να επιστρέψουν στη ΝΔ.

Υπογράμμισε, την ανάγκη για επανασυσπείρωση όλων των δυνάμεων της παράταξης, με προσκλητήριο προς όλους και πρόσθεσε: «Αυτό που προέχει, είναι η παράταξη να συνειδητοποιήσει ότι οι δυνάμεις που πρόσκεινται στον ευρύτερο κεντροδεξιό χώρο και οι οποίες, για τον οποιονδήποτε λόγο, δεν είναι μαζί μας, έχουν αθροίσει περίπου ένα 19%».

«Υπό αυτή την έννοια, η παράταξη, ανεξαρτήτως αν θα γίνει κυβέρνηση ή θα πάμε πάλι σε εκλογές, που ελπίζω πως όχι, θα πρέπει να αρχίσει να δομεί μια διαδικασία, έτσι ώστε να ξανασυσπειρωθούν, όσο το δυνατόν, οι περισσότερες δυνάμεις που ανήκουν στο χώρο μας, στον κεντρικό κορμό της κεντροδεξιάς. Είναι μείζον και σημαντικό γιατί, όπως είδατε, οι πολυδιασπάσεις δεν ωφελούν και δημιουργούνται τέτοια αδιέξοδα όπως αυτά που ζούμε, όχι παραταξιακά, αλλά ως πατρίδα» επισήμανε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσον η πρόταση για επανασυσπείρωση του κόμματος περιλαμβάνει τους κ.κ. Μάνο, Καρατζαφέρη και Καμμένο, καθώς και την κ. Μπακογιάννη, ο Α. Σπηλιωτόπουλος διευκρίνισε: «Εγώ μιλάω για όλες τις δυνάμεις. Περιλαμβάνει, όσους επιθυμούν. Δεν θέλω να κάνω ονομαστικό προσκλητήριο. Όσοι μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτό το κάλεσμα, πρέπει να είναι ευπρόσδεκτοι».

O Αντώνης Σαμαράς κράτησε μόλις έξι ώρες τη διερευνητική εντολή που πήρε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το σχηματισμό κυβέρνησης. Τα «όχι» σε συνεργασία με τη ΝΔ ήταν αλλεπάλληλα: Τσίπρας, Βενιζέλος, Κουβέλης «έριξαν πόρτα» στον Αντώνη Σαμαρά και η εντολή επιστράφηκε.

Αλλά φαίνεται ότι οι μεγάλες φουρτούνες για την ηγεσία της ΝΔ τώρα αρχίζουν. Το κλίμα στη Συγγρού είναι βαρύ για το 18,8% της Κυριακής. Όχι μόνο για τον ίδιο τον κ. Σαμαρά αλλά και για τους στενούς του συνεργάτες, για το σχεδιασμό και την υλοποίηση του σχεδιασμού της προεκλογικής στρατηγικής του κόμματος.

Η επιμονή στην αυτοδυναμία αποδείχθηκε μπούμερανγκ. Οι πρώτες φωνές ακούστηκαν ήδη από το βράδυ της Κυριακής. Χαρακτηριστική η ατάκα του Γιώργου Βουλγάρακη: «δε μπορεί ο άνθρωπος» είπε για τον Αντώνη Σαμαρά. Το «χτύπημα» Βουλγάρακη ήρθε μέσω twitter. Όπως κι εκείνο από πλευράς Ευάγγελου Αντώναρου. «Κάποιοι λέγανε πριν 2 χρόνια πως ο Καραμανλής οδήγησε τη Νέα Δημοκρατία σε “ιστορικό χαμηλό”. Τώρα την βυθίσανε στον ιστορικό της πάτο», έγραψε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στην εξίσωση έχει ήδη επιστρέψει ο Κώστας Καραμανλής. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit, πολλοί είναι εκείνοι που δηλώνουν ΚΚΕ. Και για να εξηγήσουμε το αρτικόλεξο και να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις, εννοούν Κώστα Καραμανλή Επέστρεψε….

Δεν είναι λίγα τα στελέχη της ΝΔ που κατηγορούν τον κ. Σαμαρά ότι ενώ εκείνος ζήτησε τις εκλογές και ήξερε πότε θα γίνουν, δεν προετοιμάστηκε όπως έπρεπε και οδήγησε το κόμμα σε ιστορικό χαμηλό ποσοστών, αποτυγχάνοντας να πλησιάσει έστω τα (χαμηλά) ποσοστά της ΝΔ επί Καραμανλή, στις εκλογές του 2009.

Ο Αντώνης Σαμαράς «κατηγορείται» και γιατί δεν άκουσε τις εισηγήσεις στελεχών, που του έλεγαν να μην επιμείνει σε εκλογές την άνοιξη, να αφήσει να περάσουν πρώτα τα μέτρα του Ιουνίου και να θέσει το θέμα από το φθινόπωρο.

«Οι ευθύνες θα αποκτήσουν ονοματεπώνυμο» δηλώνουν στο Έθνος κομματικά στελέχη. Ό,τι είναι να γίνει, πάντως, θα γίνει αφού ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με το σχηματισμό κυβέρνησης ή το ενδεχόμενο των νέων εκλογών τον Ιούνιο.

Αφού ξεκαθαρίσουν όλα, ο Αντώνης Σαμαράς προτίθεται, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το Έθνος, θα καλέσει τα κομματικά όργανα και θα προσπαθήσει να κλείσει το εσωκομματικό μέτωπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άνοιγμα ενότητας Σαμαρά ενόψει νέων εκλογών

Γ.Βουλγαράκης: Δεν μπορεί ο άνθρωπος….

Ο Κώστας Καραμανλής πρέπει να φτιάξει κόμμα – Λαικιστής ο Σαμαράς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 6ΗΣ ΜΑΙΟΥ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ NEWSIT

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε