Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Αντώνης Σαμαράς η… επιστροφή

Φωτογραφία: Reuters (ΑΡΧΕΙΟΥ)
Φωτογραφία: Reuters (ΑΡΧΕΙΟΥ)

Μπορεί από την ελληνική πολιτική σκηνή να απέχει συνειδητά το τελευταίο διάστημα, φαίνεται όμως πως ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ετοιμάζει την… επιστροφή του στα ευρωπαϊκά “πράγματα”.

Ο πρώην πρωθυπουργός θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η Καθημερινή της Κυριακής, ανάμεσα στα πρόσωπα που θα τοποθετηθούν στο τιμητικό προεδρείο του Κέντρου Wilfred Martens, που αποτελεί το think tank για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Το προεδρείο θα συγκροτηθεί τη Δευτέρα (27.06.2016) και σε αυτό θα συμμετάσχει συμμετάσχει μικρός αριθμός προσωπικοτήτων του ΕΛΚ, που θεωρείται ότι διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε εθνικό και κοινοτικό επίπεδο: πρώην πρωθυπουργοί ή πρώην επικεφαλής της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σε αυτούς, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εκτός του Αντώνη Σαμαρά θα είναι ο πρώην προέδρος της Κομισιόν και πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Ζοσέ Μαουέλ Μπαρόζο, ο επίσης πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζακ Σαντέρ από το Λουξεμβούργο, ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπέι από το Βέλγιο, ο Καρλ Μπιλτ από τη Σουηδία και ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσος Κοέλιο. Στην ιδρυτική συνάντηση θα παραστούν ο πρόεδρος του ΕΛΚ Joseph Dole καθώς και ο γενικός γραμματέας του ΕΛΚ, Antonio Lopez-Isturiz.

Τη Δευτέρα, στην ατζέντα της ιδρυτικής συνάντησης θα βρεθούν το Brexit και οι μεγάλες αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Η δημιουργία του θεωρείται σημαντικό βήμα για την ενίσχυση και ανασυγκρότηση της ευρωπαϊκής χριστιανοδημοκρατίας.

Πηγή: Καθημερινή

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε