Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Αντωνοπούλου κατά Βίτσα για τις προσλήψεις στα hot spots και τους… “κοπανατζήδες”

Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ (Eurokinissi)
Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ (Eurokinissi)

Διέψευσε… τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, η αναπληρώτρια υπουργός Απασχόλησης Ράνια Αντωνοπούλου στην αγωνία της να κατηγορήσει τα ΜΜΕ για «παραφιλολογία» και «παραπληροφόρηση» σχετικά με αργόμισθους στα hot spots.

Η αναπλητώτρια υπουργός Απασχόλησης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου «άδειασε» τον συνάδελφό της Δημήτρη Βίτσα και όσα είχε αναφέρει σε συνέντευξή του.

Η Ράνια Αντωνοπούλου είπε πως δεν ισχύει ότι μόλις το 20% των προσληφθέντων προσέρχεται στις θέσεις εργασίας του στα Κέντα Φιλοξενίας. Παραδέχθηκε ότι κάποιοι από τους προσληφθέντες από τα σχετικά προγράμματα που έγιναν για τα hot spots μπορεί να μην εργάζονται μέσα στις δομές, καθώς υπάρχει «μείωση ευτυχώς στις ροές που είχαν προβλεφθεί» αλλά σε άλλες δομές όπως κοινωνικά παντοπωλεία και αποθήκες ρουχισμού των δήμων που έχουν σχέση με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Το ποσοστό αυτό των εργαζομένων το περιέγραψε στο 35% με 37% των προσληφθέντων. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι το 63% με 67% εργάζεται εντός των Κέντρων Φιλοξενίας. Και επικαλέστηκε στοιχεία από τους δήμους για το κέντρο φιλοξενίας της Ριτσώνας και της Λάρισας.

Τα… «σκάγια» της Ράνιας Αντωνοπούλου πάντως εκτός των ΜΜΕ πήραν και τον μοιραία και τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα όταν η αναπλητρώτρια υπουργός είπε πως «αν τα ΜΜΕ ή όποιος άλλος είχε την καλοσύνη να έρθει και να μας κάνει μια ερώτηση στο υπουργείο που έχουμε ανοικτές πόρτες ή μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου μας έκαναν μια ερώτηση, θα του είχαμε απαντήσει και δεν θα υπήρχε αυτή η παραφιλολογία και παραπληροφόρηση».

Ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας όταν είχε ερωτηθεί σχετικά με το ότι πολλοί από τους προσληφθέντες από το πρόγραμμα του Μαρτίου για τα Κέντρα Φιλοξενίας είχε αναφέρει πως είναι αλήθεια πως ενώ κάποιοι προσλήφθηκαν μέσω των δήμων για τα κέντρα φιλοξενίας δεν πηγαίνουν στα κέντρα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε