Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 19 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Απ.Κακλαμάνης: Δώστε στην δημοσιότητα τα ονόματα των βουλευτών που πλούτισαν παράνομα

Απ.Κακλαμάνης: Δώστε στην δημοσιότητα τα ονόματα των βουλευτών που πλούτισαν παράνομα
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 24.09.2012 | 14:39

Σε έντονο ύφος ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών με την οποία ζητεί να μάθει αν υπάρχουν ονόματα πολιτικών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο παράνομου πλουτισμού.

Λέει μάλιστα χαρακτηριστικά: "...Θα ανακοινώσει αν και για ποιούς εν ενεργεία βουλευτές διεξάγεται συγκεκριμένη έρευνα ώστε να δοθεί η δυνατότητα σ’ αυτούς είτε να αντικρούσουν αμέσως και αποτελεσματικά την όποια κατηγορία, είτε να απόσχουν από τη συζήτηση και τις ψηφοφορίες για τα επικείμενα μέτρα, έργο για το οποίο οφείλουν να ενεργήσουν κατά συνείδησιν;"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ


ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Εδώ και μερικές εβδομάδες, όπως κατά διαστήματα συμβαίνει κατά την τελευταία τριετία, που η χώρα αντιμετωπίζει ένα αδυσώπητο οικονομικό πόλεμο, η κοινή γνώμη των ανύποπτων για τις μεθόδους της 5ης φάλαγγας που συγκροτούν διάφορα πολιτικά και οικονομικο-μιντιακά συμφέροντα και υπονομεύει συστηματικά την εθνική προσπάθεια, δέχεται κατά ριπάς «έγκυρες» πληροφορίες για λίστες πολιτικών, βουλευτών πρώην και νυν και άλλων αξιωματούχων του κράτους που ελέγχονται από το Σ.Δ.Ο.Ε. ή άλλες υπηρεσίες για παράνομο πλουτισμό, την ώρα που ευρύτατα λαϊκά στρώματα στερούνται τον επιούσιο, μαστίζονται από την ανεργία κ.ο.κ..

Ουδέποτε, όμως, μέχρι τώρα και με την εξαίρεση των Τ. Μαντέλη και Α. Τσοχατζόπουλου που ο έλεγχος των «πόθεν έσχες» τους από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής βοήθησε ουσιαστικά τη Δικαιοσύνη στο έργο της, το περίφημο Σ.Δ.Ο.Ε. δεν έχει παρουσιάσει συγκεκριμένες και στοιχειοθετημένες περιπτώσεις νυν ή και πρώην βουλευτών. Αντιθέτως με την συνέργεια ικανής μερίδας Μ.Μ.Ε. συμβάλλει στην επιδιωκόμενη από την αναφερόμενη 5η φάλαγγα απαξίωση των πάντων. Έτσι μπορούν να διαφεύγουν μέσα στο πλήθος των «υπόπτων» και οι πραγματικοί λυμεώνες – κοινώς «λαμόγια του δημοσίου», ενώ ο λαός καλείται σε έναν αγώνα υπό αμφισβητούμενης εντιμότητας και πατριωτισμού ηγεσία.

Κατόπιν όλων αυτών κατάπληξη προξενεί η ευκολία με την οποία ο κ. Υπουργός Οικονομικών προσδίδει «γενικώς και αορίστως» κύρος σε φήμες και διαρροές πραγματικών ή ανύπαρκτων στοιχείων για μέλη του Κοινοβουλίου, αντί να διατάξει έλεγχο για τους δράστες αυτών και πρωτίστως να επιβάλλει άμεση διαλεύκανση και άμεση ενημέρωση της Βουλής και της Δικαιοσύνης για συγκεκριμένα πάντοτε πρόσωπα και πράξεις.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

1. Ποιαν αξία φαντάζεται ότι θα έχει για τη χειραγωγούμενη κοινή γνώμη η ψήφος υπέρ των αναγκαίων, κατά την άποψη, του μέτρων οποιουδήποτε στιγματιζόμενου ανευθύνως βουλευτή, όταν οι απλοί πολίτες θ’ αμφιβάλλουν αν είναι καρπός πατριωτικής επιλογής και όχι συναλλαγής ή εκβίασης, όπως η 5η φάλαγγα θα διαρρέει και η κοινή γνώμη θα είναι πρόσφορη να πιστέψει;

2. Θα ανακοινώσει αν και για ποιούς εν ενεργεία βουλευτές διεξάγεται συγκεκριμένη έρευνα ώστε να δοθεί η δυνατότητα σ’ αυτούς είτε να αντικρούσουν αμέσως και αποτελεσματικά την όποια κατηγορία, είτε να απόσχουν από τη συζήτηση και τις ψηφοφορίες για τα επικείμενα μέτρα, έργο για το οποίο οφείλουν να ενεργήσουν κατά συνείδησιν;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μήνυση Βουλγαράκη σε όσους τον εμπλέκουν σε ξέπλυμα χρήματος

Στηρίζουν Μεϊμαράκη οι πολιτικοί αρχηγοί – Το Μαξίμου βλέπει... «άγνωστο πόλεμο» πίσω από τις λίστες του ΣΔΟΕ

Στους οικονομικούς εισαγγελείς η λίστα του ΣΔΟΕ με τους 33 πολιτικούς - Ελέγχονται καταθέσεις, θυρίδες και περιουσιακά στοιχεία

Αρνούνται οποιαδήποτε σχέση με τη λίστα τρεις πρώην υπουργοί   Διαδώστε αυτό το άρθρο