Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Απ’ το State Department στο ΔΝΤ ο Αλέξης Τσίπρας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

«Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να παρέμβει σε διεθνές επίπεδο» δήλωσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «αφ’ ενός να εξηγήσει (η χώρα μας) ότι το πρόγραμμα λιτότητας που επί τρία χρόνια εφαρμόζεται είναι αδιέξοδο και αφ’ ετέρου να διεκδικήσει συμμαχίες γιατί το αδιέξοδο του προγράμματος απειλεί όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Στο πλαίσιο αυτό, είχα τη δυνατότητα στις επαφές μου με το Υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών να εξηγήσω τα αδιέξοδα του προγράμματος λιτότητας στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, είχα τη δυνατότητα να εξηγήσω ότι η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει ένα πόλο σταθερότητας, ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας στην πολυτάραχη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Στόχος μας είναι μια πολυδιάστατη και ενεργητική εξωτερική πολιτική».

Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι «τέλος, εξήγησα ότι στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου η Ελλάδα δεν πρόκειται και δεν πρέπει να διαπραγματευτεί με κανένα το δικαίωμα στην ΑΟΖ. Και μάλιστα πιστεύουμε ότι αυτό το αναφαίρετο δικαίωμα πρέπει να στηριχθεί και από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών».

Διαβάστε επίσης:
Τι συζήτησε ο Τσίπρας με τους αμερικανούς αξιωματούχους στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε