Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Απάντησε με Πιραντέλο ο Σταθάκης στα ερωτήματα που ο ίδιος προκάλεσε για το χρέος – Λύση μέχρι τα Χριστούγεννα αλλιώς…

Απάντησε με Πιραντέλο ο Σταθάκης στα ερωτήματα που ο ίδιος προκάλεσε για το χρέος – Λύση μέχρι τα Χριστούγεννα αλλιώς…

– Ο Γ. Σταθάκης δεν διευκρίνισε εάν η φράση “δεν υπάρχει άλλος τρόπος” αφορά το χρέος ή πιθανές πολιτικές εξελίξεις
– Μέσω Twitter απάντησε πως δημοσιογραφικοί κύκλοι συγκράτησαν πως θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις εάν δεν βρεθεί λύση με το χρέος
– Σημειώνει με νόημα: “Οι Άγγλοι θα το ονόμαζαν wishful thinking αλλά εγώ θα προτιμήσω τον Πιραντέλο, τον πατέρα του Θεάτρου του Παραλόγου”
– Για την εκτίναξη του χρέους επί κυβερνήσεων Καραμανλή δήλωσε πως ήταν αναγκαίο λόγω παλαιότερου δανεισμού

Tη δική του απάντηση έδωσε μέσω Twitter ο υπουργός Ανάπτυξης, Γιώργος Σταθάκης στα ερωτήματα που ο ίδιος προκάλεσε με την αναφορά του στη Βουλή για το χρέος.

Μιλώντας στην υποεπιτροπή της Βουλής για το χρέος, ο κ. Σταθάκης, δήλωσε πως η υπόθεση του χρέους πρέπει να κλείσει μέχρι τα Χριστούγεννα για να έχουμε μία σαφή στρατηγική που θα καθιστά βιώσιμο το χρέος” και συνέχισε προκαλώντας την έκπληξη σε όλους: “διαφορετικά δεν υπάρχει άλλος τρόπος”.

Ωστόσο, έμεινε σε αυτό ο υπουργός Ανάπτυξης και δεν διευκρίνισε τι ακριβώς εννοεί με τη φράση “δεν υπάρχει άλλος τρόπος”. Δεν διευκρίνισε δηλαδή εάν δεν υπάρχει άλλος τρόπος για τη ρύθμιση του χρέους ή εάν εννοούσε πως χωρίς ρύθμιση του χρέους μέχρι τα Χριστούγεννα δεν υπάρχει άλλος τρόπος για την κυβέρνηση, κάτι που έχει πολλές αναγνώσεις, μέχρι και εκείνη των εκλογών.

Και αφού προκάλεσε ερωτήματα ο ίδιος έσπευσε να απαντήσει μέσω Twitter γράφοντας χαρακτηριστικά:

“Δημοσιογραφικοί κύκλοι που φημίζονται για την… εγκυρότητά τους, ανακάλυψαν στην πρώτη συνεδρίαση της υποεπιτροπής της Βουλής για το χρέος ότι ο Δραγασάκης διαφωνεί με τον Τσίπρα και θεωρεί το χρέος βιώσιμο. Στη δεύτερη κατάλαβαν ότι ο Τσακαλώτος θέλει να βγει η χώρα από την Ευρωζώνη. Από τη δική μου τοποθέτηση, σήμερα, συγκράτησαν ότι αν δεν υπάρξει λύση μέχρι τα Χριστούγεννα έρχονται πολιτικές εξελίξεις. Οι Άγγλοι θα το ονόμαζαν wishful thinking αλλά εγώ θα προτιμήσω τον Πιραντέλο, τον πατέρα του Θεάτρου του Παραλόγου: «έτσι είναι αν έτσι νομίζετε”.

Βέβαια, η θολή τοποθέτηση του κ. Σταθάκη ήταν αυτή που προκάλεσε τα ερωτήματα για το τι μπορεί να εννοεί, αλλά με αυτή την απάντηση αποσαφηνίζει πως εάν δεν υπάρξει λύση μέχρι τα Χριστούγεννα έρχονται πολιτικές εξελίξεις.

Σε άλλη παρατήρησή του αναφορικά με το χρέος, ο κ. Σταθάκης παραδέχθηκε πως το χρέος δημιουργήθηκε κυρίως από το 1980 και μετά, αλλά εκεί ήρθε άλλη μία έκπληξη, όταν ο υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κάλυψε την περίοδο διακυβέρνησης από τον Κώστα Καραμανλή όπου παρατηρήθηκε εκτίναξη του χρέους.

Ο κ. Σταθάκης τόνισε πως αυτή η εκτίναξη επί της κυβερνήσεως Καραμανλή έγινε, προκειμένου να καλυφθεί ο παλαιότερος δανεισμός.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε