Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Απάντηση Λιάκου για τα δίδακτρα στα Πανεπιστήμια

Απάντηση Λιάκου για τα δίδακτρα στα Πανεπιστήμια

Με ένα δελτίο Τύπου απαντά ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία, Αντώνης Λιάκος σε δημοσίευμα της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”, περί διδάκτρων στα Πανεπιστήμια.

ΟΛΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

“Μάλλον πρέπει να δοθεί βραβείο Χάλκευσης Ειδήσεων στο Πρώτο Θέμα, το οποίο γράφει σήμερα ότι θα επιβάλλονται δίδακτρα στα παιδιά όσων ψήφισαν Ναι στο δημοψήφισμα, ενώ οι σπουδές θα είναι δωρεάν για όσους ψήφισαν Όχι.
Δεν εξηγεί βέβαια τι προβλέπεται στο πόρισμα για τις περιπτώσεις που ο ένας από τους γονείς ψήφισε Ναι και ο άλλος Οχι, όταν τα παιδιά ψήφισαν Οχι και οι γονείς Ναι, ή όταν οι γονείς ψήφισαν Οχι, ενώ τα πριγκιπόπουλά τους Ναι.
Πάντως το σχετικό παράθεμα σε φωτοτυπία, το οποίο βέβαια ουδεμία σχέση έχει με τα ψέματα του Πρώτου Θέματος, ανήκει στο παράρτημα (σελ 124-5), όπου συνοψίζονται οι επώνυμες προτάσεις που έχουν υποβάλει περισσότεροι από 500 πολίτες στον ηλεκτρονικό κόμβο του Υπουργείου Παιδείας στο διάστημα των τελευταίων πέντε μηνών”.

Σημειώνεται ότι η εφημερίδα Πρωτο Θέμα με δημοσίευμά της αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης και ο Αντώνης Λιάκος προτείνουν δίδακτρα και φραγμούς στα πανεπιστήμια. Στο δημοσίευμα αναφέρονται αποσπάσματα από τα πορίσματα του εθνικού διαλόγου και υποστηρίζεται ότι ανοίγει παράθυρο για την κατάργηση της δωρεάν Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε