Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Απάντηση Σταθάκη για το πόθεν έσχες: Η Επιτροπή έχει ελέγξει τις δηλώσεις μου

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

«Υπενθυμίζω ότι η Επιτροπή Πόθεν Έσχες έχει ελέγξει διεξοδικά τις δηλώσεις μου για τα έτη 2012, 2013 και 2014, έχει κάνει αναδρομικό έλεγχο από το 2000, έχει ελέγξει όλα τα μέλη της οικογένειάς μου και έχει αποφανθεί σχετικά. Είτε ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει την σχετική ενημέρωση είτε δεν εμπιστεύεται τη δικαστική εξουσία της χώρας».

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, απαντώντας σε σημερινές δηλώσεις του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Μιλώντας στον Alpha 9.89, ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε αιχμές για το «πόθεν έσχες» του κ. Σταθάκη, για το οποίο είπε πως εγείρονται ερωτήματα, ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύτηκε για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής η οποία και θα εξετάσει, όπως είπε, το τι έγινε το 2015.
Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, για να βγει η χώρα στις αγορές θα πρέπει να έχει κλείσει η αξιολόγηση και η χώρα να ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. «Η κυβέρνηση έχει μεγάλη δυσκολία να ανταποκριθεί και σε αυτό το στόχο. Αν επιβεβαιωθούν πάντως οι προβλέψεις της κυβέρνησης, θα είμαστε εκεί όπου ήμασταν το 2014» είπε χαρακτηριστικά εκφράζοντας το ερώτημα αν γίνονταν εκλογές αύριο ποιος θα ήταν ο απολογισμός του κ. Τσίπρα.
«Τι θα πει ότι έκανε για τη χώρα; Τι πέτυχε; Ότι υπέγραψε τρίτο πρόγραμμα; Ότι θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ και έβαλε 9 δισ. νέα μέτρα» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε