Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Απειλεί με παραίτηση ο Βορίδης για τα ταξί

Ξεκαθάρισε πως είναι πλήρως αντίθετος με το νομοσχέδιο Ραγκούση και δεν θα το στηρίξει έστω κι αν χρειαστεί να παραιτηθεί.

“Δεν θα κάνω κάτι που είναι αντίθετο στη συνείδησή μου” ήταν η φράση του υπουργού Υποδομών, Μάκη Βορίδη προσερχόμενος στη συνάντηση με το κλιμάκιο της τρόικας, βάζοντας νέες φωτιές στο πολιτικό σκηνικό της νέας κυβέρνησης.
Ο κ. Βορίδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και παραίτησής του εάν πιεστεί να ενδώσει στο νομοσχέδιο για τα ταξί που είχε συνταχθεί επί ημερών Ραγκούση στο υπουργείο. Αυτό σημαίνει πως ο κ. Βορίδης εξακολουθεί να επιμένει στην θέσπιση πληθυσμιακών κριτηρίων για την αγορά ταξί, όπως είχε άλλωστε υπογραμμίσει από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Μάλιστα, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει κανένα νομοσχέδιο Ραγκούση», καλώντας «όσους σπεύδουν να υπομνήσουν τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας μας να περιμένουν και να μην βιάζονται», διότι επίκεινται «σταθμισμένες και ορθολογικές ρυθμίσεις». «Τηρούμε το μνημόνιο. Οχι τις ιδεοληψίες του οποιουδήποτε».

Η δήλωση αυτή του κ. Βορίδη δείχνει πως η τρόικα επιμένει προς την κατεύθυνση της πλήρους απελευθέρωσης των ταξί, ενώ ο έλληνας υπουργός από την πλευρά του έχει ξεκαθαρίσει ότι θα υπάρξουν αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο όχι μόνο για τα ταξί, αλλά και για την απελευθέρωση των φορτηγών.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε