Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Απειλεί ο Κουκουλόπουλος να καταψηφίσει τα μέτρα – Ζητά να εξαιρεθούν οι ανάπηροι από τις περικοπές

Απειλεί ο Κουκουλόπουλος να καταψηφίσει τα μέτρα – Ζητά να εξαιρεθούν οι ανάπηροι από τις περικοπές

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα είχε σήμερα αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, με τον οποίο συζήτησε θέματα σχετικά με πιθανές τροποποιήσεις και βελτιώσεις του υπό κατάθεση εφαρμοστικού νόμου.

Ένα από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ήταν στην αντιπροσωπεία του κόμματος και συνάντησαν τον κ. Στουρνάρα και συγκεκριμένα ο κ. Κουκουλόπουλος απείλησε με καταψήφιση των μέτρων, εάν δεν εξαιρεθούν τα άτομα με αναπηρία από τις μειώσεις στις συντάξεις.

Κάλεσμα στη κυβέρνηση και προσωπικά στον υπουργό Οικονομικών, να δείξει «απόλυτη ευαισθησία» και να προστατεύσει αυτούς που έχουν περισσότερη ανάγκη, όπως τα άτομα με ολική αναπηρία, απηύθυνε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

«Η εικόνα της κυβέρνησης υποσκάπτεται για 30 εκ. ευρώ τα οποία ζητά από τα άτομα με ολική αναπηρία. Πρέπει να κόψουμε από οπουδήποτε αλλού, όχι όμως από αυτές τις ευαίσθητες ομάδες. Θεωρούμε ότι πρέπει να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα για όσους υποστηρίζουν ότι είναι μια καλά στημένη θεατρική παράσταση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαχινίδης σε παρέμβασή του στην Επιτροπή Οικονομικών όπου συζητείται το πολυνομοσχέδιο με το νέο πακέτο μέτρων

Ειδικότερα, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν από τον υπουργό Οικονομικών:

– Να αλλάξει η διάταξη που αφορά την εισφορά των εφοπλιστών (να επαλειφθεί η φράση «οικιοθελούς χαρακτήρα») και να διευρυνθεί η βάση φορολόγησης των Aνανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

– Να υπάρξει μεταβατική περίοδος για την αύξηση των ορίων της ηλικίας συνταξιοδότησης.

– Να μην περικόπτεται το ΕΚΑΣ σε όσους δεν έχουν συμπληρώσει το 64ο έτος της ηλικίας τους.

– Να απαλειφθούν οι διατάξεις που καταψήφισε ήδη η Βουλή.

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, αποτελούνταν από τους Γ. Μανιάτη, Φ. Σαχινίδη, Γ. Κουτρουμάνη, Π. Κουκουλόπουλο και Χ. Πρωτόπαππα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πετυχαίνουν τον στόχο των 155 ψήφων στην κυβέρνηση – Ποιοί θα πουν ναι και ποιοί όχι! – Εκείνοι που θ’ αποφασίσουν τελευταία στιγμή

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε