Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Κόλαση για το ΚΕΕΛΠΝΟ! Πολάκης μέσω Facebook: “Αν δεν παραιτηθούν θα τους παύσω και θα τους αντικαταστήσω”!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Σε πλήρη εξέλιξη η κόντρα του Παύλου Πολάκη με το ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ με αφορμή τον διαγωνισμό για τους νοσηλευτές
– Με την υπογραφή τόσο του υφυπουργού Υγείας, όσο και του υπυργού, Ανδρέα Ξανθού, το έγγραφο με το οποίο ζητούνται οι παραιτήσεις τους
– Αντιδρά ο πρόεδρος που ξεκαθαρίζει πως δεν θα παραιτηθούν και κάνει λόγο για παρανομίες του υπουργού!
– Ο κ. Πολάκης απειλεί μέσω… Facebook: “Αν δεν παραιτηθούν θα παυθούν και θα αντικατασταθούν”!
– Ποτάμι: “Η επικίνδυνη γραφικότητα του κυρίου Πολάκη…”

Η κόντρα του υφυπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, με το ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ… καλά κρατεί, με τις δύο πλευρές να εμφανίζονται ανυποχώρητες και το σχοινί να… τεντώνει επικίνδυνα! Ο υφυπουργός ζητά παραιτήσεις, στο ΚΕΕΛΠΝΟ… αρνούνται και ο πρώτος απειλεί με παύσεις και αντικαταστάσεις!

Το χρονικό

Το έγγραφο δημοσίευσε ο ίδιος ο Παύλος Πολάκης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook με την εξής λεζάντα: “Να και τα νέα του ΚΕΕΛΠΝΟ που προανήγγειλα .Ζηταμε τις ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ των μελών του ΔΣ που ορίζονται απο το Υπουργειο για να προχωρήσουμε σε ορισμό νέων μελών και έναρξη της κάθαρσης στον οργανισμό με ταυτόχρονη αναδιοργάνωση της λειτουργίας του“.

Ο διαγωνισμός για την πρόσληψη ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού σε μονάδες εντατικής θεραπείας και αυξημένης φροντίδας προκαλεί τριγμούς.

Ο αρχικός κατάλογος της επιτροπής του ΚΕΕΛΠΝΟ εξετάστηκε απ’ τον κ. Πολάκη και εντοπίστηκαν λάθη με αποτέλεσμα να “κοπούν” δεκάδες ονόματα.

Ο ίδιος ο υπουργός επισκέφτηκε το ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ ενώ η πρώτη συνεδρίαση ήταν άκαρπη. Απόφαση δεν ελήφθη ενώ ουσιαστικά χθες το ΚΕΕΛΠΝΟ απέρριψε τον πίνακα που απέστειλε το υπουργείο με τις “διορθώσεις”.

Λίγο μετά ήρθε και η επιστολή του υπουργείου με την οποία ουσιαστικά ζητείται η παραίτηση του ΔΣ.

ΚΕΕΛΠΝΟ: “Δεν παραιτούμαστε”!

Η απάντηση από το ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν άμεση και… κατηγορηματική: “Ας βρουν άλλη μεθοδολογία οι κύριοι υπουργοί. Και οι τρεις λόγοι που επικαλούνται είναι αβάσιμοι. Έχουν γίνει παρανομίες εκ μέρους του υπουργού. Δεν προτιθέμεθα να παραιτηθούμε.Υπάρχει πρόβλημα νομιμότητας με τον διαγωνισμό μετά την παρέμβαση Πολάκη. Σας θυμίζω ότι υπάρχει μηνυτήρια αναφορά για την υπόθεση εκ μέρους τριών βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης” δήλωσε ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θανάσης Γιαννόπουλος.

“Θα σας παύσω”!

Ο Παύλος Πολάκης, ωστόσο, δεν μοιάζει διατεθειμένος να κάνει ούτε… μισό βήμα πίσω! Και το δείχνει μέσω… Facebook, αφού στην ίδια δημοσίευση, ένας χρήστης τον ρωτά το εξής, σε ένα από τα -πάρα πολλά- σχόλια: “Έμαθα ότι αρνούνται να παραιτηθούν, έχουν αυτό το δικαίωμα?; Υπάρχει χρονική διάρκεια θητείας στην οποία μπορούν να μείνουν αν το θελήσουν;

Η απάντηση του υφυπουργού Υγείας είναι η εξής: “ΌΧΙ, αν δεν παραιτηθούν θα παυθούν και θα αντικατασταθούν“!

Η υπόθεση έχει προκαλέσει και πολιτικές αντιδράσεις, με το Ποτάμι να εκδίδει μία άκρως επιθετική ανακοίνωση εναντίον του Παύλου Πολάκη

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε