Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 32 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Απειλούν με καταψήφιση του νομοσχεδίου παρά την υποχώρηση της Μπιρμπίλη

Απειλούν με καταψήφιση του νομοσχεδίου παρά την υποχώρηση της Μπιρμπίλη
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 08.03.2011 | 22:06
Πρώτη δημοσίευση: 08.03.2011 | 20:10

Άρτια και οικοδομήσιμα θα θεωρούνται όλα τα οικόπεδα με έκταση τουλάχιστον 4 στρεμμάτων σε εκτός σχεδίου περιοχές "Natura", τα οποία έχουν μετεγγραφεί νόμιμα μέχρι την 1η Μαρτίου 2011.

Ανικανοποίητοι εμφανίστηκαν για άλλη μία φορά περισσότεροι από 20 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ παρά την υποχώρηση της υπουργού Περιβάλλοντος για την οικοδόμηση σε εκτός σχεδίου περιοχές.

Οι περισσότεροι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ζήτησαν επιπλέον νομοτεχνικές βελτιώσεις στην τροποποιημένη ρύθμιση και σημείο αιχμής είναι το ζήτημα της κατάτμησης αλλά και της περιοριστικής ημερομηνίας της 1ης Μαρτίου. 

Η  νέα τροποποιημένη διάταξη που εισηγήθηκε η υπουργός και θα προστεθεί στο συζητούμενο στην Ολομέλεια της Βουλής νομοσχέδιο για τη βιοποικιλότητα ορίζει τα εξής:
 
"Κατ΄ εξαίρεση, θεωρούνται άρτια, κατά παρέκκλιση, χωρίς δυνατότητα περαιτέρω κατάτμησης, γήπεδα έκτασης τουλάχιστον 4.000 τ.μ. τα οποία, σύμφωνα με τίτλους ιδιοκτησίας, που έχουν μεταγραφεί νόμιμα μέχρι και την 1η Μαρτίου 2011, θεωρούνταν άρτια και οικοδομήσιμα, σύμφωνα με τις οικείες πολεοδομικές διατάξεις".


   Διαδώστε αυτό το άρθρο