Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Απευθείας εκλογή προέδρου της ΟΝΝΕΔ από τη βάση

Αντώνης Σαμαράς ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Αντώνης Σαμαράς ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αυτό πρότεινε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς στην πρώτη του ομιλία στην ΟΝΝΕΔ.

Να εκλέξουν το νέο πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ από τη βάση κάλεσε τους νέους και τις νέες της ΝΔ ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς. “Ανοίξτε διάπλατα και τις δικές σας πόρτες της οργάνωσης και θα αισθανθείτε την ίδια αγάπη και ανταπόκριση από τον απλό ονεδίτη που αισθάνθηκε η ΝΔ όταν άλλαξε τα πάντα, εκλέγοντας πρόεδρο από τη βάση”, τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Αναφερόμενος στην εικόνα της κυβέρνησης, τις 100 πρώτες της ημέρες, είπε ότι ο χαρακτηρισμός ακυβερνησία μοιάζει επιεικής και ότι τα ίδια τα κυβερνητικά στελέχη, οι πρωτοκλασάτοι του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλουν ανικανότητα, παλινωδίες ασάφεια, σύγχυση, αντιφάσεις.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε ειδική αναφορά στο νόμο της κυβέρνησης για τους μετανάστες, τονίζοντας ότι “όσο προσπαθούν να κάνουν τον ελληνικό λαό να ξεχάσει την ταυτότητά του και την ιστορία του, τόσο περισσότερο θα τον συσπειρώνουν γύρω από τις αξίες και τα ιδανικά του”. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε πως η χώρα μας είναι η μοναδική χώρα εισόδου ανεξέλεγκτων κυμάτων από μετανάστες και πως η σημερινή κυβέρνηση σπεύδει να νομιμοποιήσει τους πάντες και να προσελκύσει ακόμη περισσότερους.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στο θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου, τονίζοντας ότι απορρίπτει εκλογικά νομοσχέδια που κάνουν τα κόμματα ακόμα πιο αρχηγικά. “Θέλουμε το κόμμα επιτελείο αγώνα, όχι αυλή γύρω από τον αρχηγό, θέλουμε τους βουλευτές να είναι εκλεκτοί του λαού, όχι εξαπτέρυγα του εκάστοτε αρχηγού, δεν θέλουμε τους βουλευτές υποδεέστερους ακόμα και από τους αντιδημάρχους σε γενικευμένες μονοεδρικές περιφέρειες που προτείνει ο κ. Παπανδρέου”, είπε, ενώ μιλώντας για την ανεργία υπενθύμισε ότι η ΝΔ την βρήκε 11,3% το 2004 και την κατέβασε στο 7,4% μέχρι το 2008 και μετά ήρθε η διεθνής οικονομική κρίση και την παρέδωσε στο 9,3% και τώρα το ΠΑΣΟΚ προεξοφλεί ότι θα πλησιάσει το 20%.

Μιλώντας στην έναρξη της συνεδρίασης της ΚΕ της ΟΝΝΕΔ, ο πρόεδρος της οργάνωσης Γιώργος Παπανικολάου τάχθηκε επίσης υπέρ της εκλογής του διαδόχου του από τη βάση, αναφέροντας “τη διεύρυνση δεν την κάνουμε για να δείξουμε πόσοι είμαστε αλλά είναι ώρα να αναδείξουμε την ποιότητα των διαδικασιών μας”.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε