Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Απίστευτη καταγγελία κατά Καστανίδη ότι έδωσε χάρη σε φίλο του έμπορο ναρκωτικών

Απίστευτη καταγγελία κατά Καστανίδη ότι έδωσε χάρη σε φίλο του έμπορο ναρκωτικών

Σε μία απίστευτη καταγγελία προχώρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τζαβάρας.

Άνω – κάτω έκανε Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, η δήλωση του Κων/νου Τζαβάρα στη Βουλή ότι με Προεδρικό Διάταγμα στις 16 Φεβρουαρίου του 2010 ο υπουργός Δικαιοσύνης έδωσε χάρη σε έμπορο ναρκωτικών που ήταν κομματικός τους φίλος. 

Ο κ. Τζαβάρας αναφερόταν στην περίπτωση του έλληνα που καταδικάστηκε το 1983 στο Σουέζ σε ισόβια κάθειρξη, όταν το πλοίο που δούλευε κατασχέθηκε με 230 κιλά ηρωίνης και εκδόθηκε στην Ελλάδα για να εκτίσει την ποινή του.

Ο Χάρης Καστανίδης έσπευσε το απόγευμα στο Κοινοβούλιο και συνομιλώντας με τους Κοινοβουλευτικούς συντάκτες δήλωσε ήταν επρόκειτο για ομόφωνη απόφαση των αρμοδίων οργάνων και του Συμβουλίου Χάριτων» και ότι δεν μπορούσε να μην το υπογράψει και επετέθη με σφοδρότητα εναντίον του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Ν.Δ., απειλώντας τον με ποινική δίωξη για συκοφαντική δυσφήμιση. 

«Καλώ τον κ. Τζαβάρα να μελετήσει τα έγγραφα και να ζητήσει δημόσια συγνώμη» είπε, προσθέτοντας πως αν το κάνει κι αν δεν τον καταδικάσει το κόμμα του τότε… «θα ήταν η πρώτη φορά που υπουργός Δικαιοσύνης θα ζητήσει την άσκηση ποινικής δίωξης». 

Ο κ. Καστανίδης προχώρησε κι ένα βήμα πιο πέρα  κι αναρωτήθηκε αν… «ο κ. Τζαβάρας κι όσοι είναι μαζί του κρύβουν κάτι που ενδεχομένως θα αποκαλυφθεί στη συνέχεια»!  Κύκλοι μάλιστα του υπουργού Δικαιοσύνης μιλούσαν αργότερα για την ύπαρξη ενός… «κέντρου» που έχει διακινήσει το συγκεκριμένο Φ.Ε.Κ. με το Προεδρικό Διάταγμα στα blogs και τόνιζαν… «Νομικό και πολιτικό κέντρο που μπορεί να σχετίζεται με τις εξελίξεις είτε της παραπομπής Ζαγοριανού, είτε πιθανής δίωξης Σανιδά». 

Αντίστοιχα σε επαφή του με τους Κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο κ. Τζαβάρας περνούσε στην αντεπίθεση λέγοντας: «ούτε από απειλές καταλαβαίνω, ούτε από λεονταρισμούς. Όπως στάθηκα στη Βουλή, θα σταθώ και στα δικαστήρια». Τόνισε δε πως η υπογραφή του υπουργού σε αιτήσεις χάριτος «δεν είναι υποχρεωτική», προσθέτοντας ότι ο προκάτοχος του κ. Καστανίδη επί Ν.Δ. Νίκος Δένδιας, δεν είχε υπογράψει το αίτημα του συγκεκριμένου έμπορου ναρκωτικών. 

Ο κ. Τζαβάρος ωστόσο επέμεινε ζητώντας την παραίτηση του κ. Καστανίδη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε