Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Απλήρωτοι υπάλληλοι του ΠΑΣΟΚ στο NEWSIT: “Δεν πήραμε ούτε σεντ από το δώρο” – Κινδυνεύει με ποινική δίωξη το κόμμα

Απλήρωτοι υπάλληλοι του ΠΑΣΟΚ στο NEWSIT: “Δεν πήραμε ούτε σεντ από το δώρο” –  Κινδυνεύει με ποινική δίωξη το κόμμα

– Βουλευτές και υπουργοί “τσόνταραν” για το δώρο των υπάλληλων του ΠΑΣΟΚ αλλά στα χέρια τους δεν έφτασε ούτε ευρώ
– Οι απλήρωτοι υπάλληλοι σκοπεύουν να κινηθούν νομικά
– Δείτε τι δήλωσαν οι απλήρωτοι υπάλληλοι του ΠΑΣΟΚ στο NEWSIT
– Ποιοι βουλευτές και υπουργοί “τσόνταραν” στο δίσκο που έβγαλε το ΠΑΣΟΚ για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι

“Μάυρα Χριστούγεννα” πέρασαν οι υπάλληλοι του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι δε φτάνει που παραμένουν απλήρωτοι τον τελευταίο χρόνο, οι υπέυθυνοι του κόμματος δε φρόντισαν καν να τους δώσουν το δώρο Χριστουγέννων ώστε οι εργαζόμενοι να περάσουν τις γιορτινές ημέρες.

Αν και χθες έγινε γνωστό ότι ο υπεύθυνος του κόμματος κ. Σαλαγιάννης κατέβαλε το μισό δώρο στους εργαζομένους και δεσμεύτηκε να εξοφληθούν τα χρωστούμενα με την κρατική επιχορήγηση, από τη στιγμή που θα έρθουν τα λεφτά από την τρόικα, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του κόμματος καταγγέλλουν στο NEWSIT ότι αυτό δεν ισχύει και πως μέχρι τώρα δεν έχουν λάβει ούτε ευρώ από το δώρο.

Ειδικότερα το NEWSIT επικοινώνησε με τους απλήρωτους υπαλλήλους του ΠΑΣΟΚ και αυτοί δήλωσαν χαρακτηριστικά “Δεν πήραμε τίποτα! Είχαν πει ότι θα βάζανε χτες 500 ευρω έστω… αλλά δεν έχουν βάλει τίποτα!”.

Σε ερώτηση αν έχουν προβεί σε σχετική καταγγελία  ή αν σκοπεύουν να κάνουν καταγγελία στο άμεσο μέλλον οι ίδιοι μας απάντησαν χαρακτηριστικά “Έχουν δικαίωμα να βάλουν το δώρο μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου. Κάποιοι συνάδελφοι έχουν πάει και στο ΙΚΑ, τώρα ακριβως το τι θα γίνει δεν ξέρουμε, το σίγουρο είναι ότι θα πολεμήσουμε με όλα τα μέσα που παρέχει ο νόμος και το εργατικό δίκαιο”.

Στο μεταξύ όπως διαβάσαμε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος εξουσιοδότησε τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννη Μανιάτη, να αναλάβει πρωτοβουλία. Εκείνος τηλεφώνησε σε όλους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και τους ζήτησε να δώσουν από 5.000 ευρώ ο καθένας στο ταμείο του κόμματος προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Όλοι φαίνεται πως συμφώνησαν και μάλιστα 8 από αυτούς, έσπευσαν την επόμενη το πρωί να τα καταθέσουν στον λογαριασμό της Εθνικής τράπεζας, ενώ οι υπόλοιποι θα τα καταθέσουν τμηματικά τις επόμενες ημέρες.

Η δεύτερη κίνηση Μανιάτη είχε να κάνει με τους ευρωβουλευτές από τους οποίους ζήτησε να βάλουν ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη και να καταθέσουν 10.000 ευρώ.

Ταυτόχρονια 4-5 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν αναλάβει μία “οικονομική εξόρμηση” δηλαδή απευθύνονται σε μέλη του ΠΑΣΟΚ και σε φίλους αλλά και σε βουλευτές άλλων κομμάτων και σε κυβερνητικά στελέχη προκειμένου να αγοράσουν κουπόνια. Ο υπουργός Οικονομικών αποδείχτηκε ο πιο ανοιχτοχέρης αφού αγόρασε κουπόνια αξίας 200 ευρώ ενώ κουπόνια αγόρασαν και πολλοί βουλευτές της ΝΔ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο αν και χρήματα συγκεντρώθηακν φαίνεται πως κανείς δε φρόντισε ώστε αυτά να καταβληθούν στους εργαζόμενους του κόμματος ώστε να περάσουν και αυτοί τις γιορτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κινδυνεύουν με ποινική δίωξη οι υπεύθυνοι του ΠΑΣΟΚ – Πληρώθηκαν το μισό δώρο οι υπάλληλοι του κόμματος

Τρεις υπάλληλοι του ΠΑΣΟΚ τρώνε στα συσσίτια του Δήμου Αθηναίων

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε