Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Από τον Άρειο Πάγο στη Βουλή η δικογραφία για τη λίστα Λαγκάρντ

Από τον Άρειο Πάγο στη Βουλή η δικογραφία για τη λίστα Λαγκάρντ

Μέσα στην ημέρα αναμένεται να πάρει το δρόμο για τη Βουλή η δικογραφία για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτη διαβίβασαν ήδη στον προϊστάμενο τους, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νίκο Παντελή, τη δικογραφία.

Από εκεί, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αναμένεται εντός της ημέρας να στείλει, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης, τη δικογραφία στη Βουλή.

Στον φάκελο που οδεύει προς το κοινοβούλιο, οι δύο εισαγγελείς συμπεριλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, το επίμαχο στικάκι, αντίγραφό του αλλά και εικονικό αντίγραφο που, κατόπιν παραγγελίας τους δημιούργησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το οποίο μπορεί να «αναγνωστεί» αλλά δεν επιδέχεται καμίας παρέμβασης.

Επιπλέον, στο υλικό που θα παραλάβει η Βουλή περιέχονται όλες οι καταθέσεις που έλαβαν οι εισαγγελείς για την παραποίηση της λίστας και οι εξηγήσεις των συγγενικών προσώπων του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου- τα ονόματα των οποίων αφαιρέθηκαν από το υλικό που απέστειλαν οι γαλλικές αρχές- αλλά και οι πρόσφατες εξηγήσεις των δύο πρώην υπευθύνων του ΣΔΟΕ, Ι. Καπελέρη και Ι. Διώτη.

Η εισαγγελική έρευνα συνεχίζεται σε ό,τι αφορά τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των μη πολιτικών προσώπων και, τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να κληθεί σε κατάθεση η δικηγόρος που κατονομάστηκε από τον Γ. Διώτη ως το πρόσωπο που κατ΄εντολήν του αντέγραψε, στις 8 Ιουλίου 2011, το USB.

Τις επόμενες ημέρες, εξάλλου, οι δύο εισαγγελείς θα αποφασίσουν αν θα λάβουν κατάθεση και από πρόσωπο που, το επίμαχο διάστημα της υπουργικής θητείας του κ. Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Οικονομικών, υπηρέτησε ως μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του.

Ο εν λόγω υπάλληλος, που πλέον ζει μόνιμα στο Μόναχο, ενδέχεται, σύμφωνα με την κατάθεση της διευθύντριας του γραφείου του πρώην υπουργού, να γνωρίζει για την υπόθεση του CD που εστάλη από τη Γαλλία, καθώς ήταν γνώστης θεμάτων πληροφορικής. Ο συγκεκριμένος υπάλληλος έχει ήδη δηλώσει ότι είναι στην διάθεση των αρχών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τελικά 4 κάλπες μια για κάθε πρόσωπο αποφάσισε η Βουλή – Ξαφνικά συμφώνησαν όλοι!

Λ. Παπαδήμος: δεν έχω καμία ευθύνη οι κατηγορίες δεν ευσταθούν

Κασιδιάρης: Πάλι πιωμένη είσαι; Κάτσε κάτω ρε! (VIDEO)

Ανατρέπει τα δεδομένα ο Διώτης – Αθωώνει Βενιζέλο και καίει Παπακωνσταντίνου – Αντέγραψε τη λίστα Λαγκάρντ και μετά έσβησε το USB

Καπελέρης: Δεν πήρα ποτέ στα χέρια μου τη λίστα Λαγκάρντ – Αύριο οι εξηγήσεις Διώτη

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε