Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Αποκαλύψεις από το Reuters μετά το σάλο για το εξαφανισμένο tweet του Αλέξη Τσίπρα – Για όλα φταίει ο βοηθός του

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– “Ευτυχώς οι Έλληνες πιλότοι δεν είναι τόσο νευρικοί, όσο οι δικοί σας”, ήταν το επίμαχο μήνυμα που αναρτήθηκε στο Twitter.
– Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου, ο Αλέξης Τσίπρας ρίχνει την ευθύνη σε βοηθό του πρωθυπουργικού γραφείου.
– Σφοδρή κριτική έχει δεχθεί ο Πρωθυπουργός από τον διεθνή Τύπο.
– Δεν εξηγούν για ποιον λόγο το tweet διαγράφηκε μόνο από τον αγγλόφωνο λογαριασμό και όχι και από τον λογαριασμό που είναι στα ελληνικά.

 Μετά το σάλο που προκάλεσε το tweet του Αλέξη Τσίπρα για την Τουρκία και το… κράξιμο από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, δημοσίευμα του Reuters αποκαλύπτει ότι ο Πρωθυπουργός ρίχνει την ευθύνη για το φιάσκο σε βοηθό του πρωθυπουργικού γραφείου.

“Έγινε λάθος. Ο κ. Τσίπρας όντως τα είπε αυτά στον κ. Νταβούτογλου (σε κατ’ ιδίαν συνάντηση), αλλά δεν υπήρχε πρόθεση να δημοσιοποιηθούν, γι’ αυτό και διαγράφηκαν”, ανέφερε εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης στο Πρακτορείο.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Τσίπρας αργά το βράδυ της Κυριακής δημοσιοποίησε μέσω των προσωπικών λογαριασμών που διατηρεί στο Twitter (τον @atsipas στα ελληνικά και τον αγγλόφωνο @tsipras_eu) όσα είπε στον κ. Νταβούτογλου περί “νευρικών Τούρκων πιλότων” που κατέρριψαν το ρωσικό μαχητικό και τις αιχμές που άφησε θέλοντας να στηλιτεύσει την τουρκική στρατηγική των καθημερινών παραβιάσεων στο Αιγαίο. 

“Ευτυχώς οι Έλληνες πιλότοι δεν είναι τόσο νευρικοί όσο οι δικοί σας”, ήταν το επίμαχο μήνυμα που αναρτήθηκε αρχικά στο ελληνόφωνο προφίλ και λίγη ώρα αργότερα στο αγγλόφωνο. Ωστόσο, αργότερα το βράδυ της Κυριακής και αφού είχε ήδη απαντήσει ο Τούρκος πρωθυπουργός στον Έλληνα ομόλογό του, γράφοντας: “Τα σχόλια για τους πιλότους από τον Αλέξη Τσίπρα δεν συνάδουν με το πνεύμα της ημέρας. Αλέξη, ας εστιάσουμε στη θετική μας ατζέντα”, το σχόλιο στη ξενόγλωσση σελίδα διαγράφηκε.

Ωστόσο, αυτό που δεν εξηγεί η πηγή του Reuters είναι για ποιον λόγο το tweet διαγράφηκε μόνο από τον αγγλόφωνο λογαριασμό και όχι και από τον λογαριασμό που είναι στα ελληνικά.

ΠΗΓΗ: REUTERS

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε