Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 32 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Αποκαλύψεις για την υποχώρηση της Ντόρας

Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 06.12.2009 | 11:53
Πρώτη δημοσίευση: 06.12.2009 | 11:53

Απόρρητο έγγραφο της ελληνικής πρεσβείας στο Παρίσι αποκαλύπτει τις υποχωρήσεις.

Μία μυστική συνάντηση και έναν άγνωστο διάλογο ανάμεσα στην τότε υπουργό Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη με τον υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων, κ. Μιλοσόσκι αποκαλύπτει το Έθνος της Κυριακής και στην οποία συνάντηση η κόκκινη ελληνική γραμμή έγινε “άνοιξε στον χρωματισμό”.

Το περιεχόμενο της συνάντησης καταγράφηκε στο “Σημείωμα Ειδικού Χειρισμού”, απόρρητο έγγραφο υψηλότατης διαβάθμισης με ημερομηνία 20.09.2008 και σε αυτό αναφέρεται πως η κα Μπακογιάννη διαβεβαιώνει τα Σκόπια ότι “η ελληνική πλευρά δεν ασχολείται με το Σκοπιανό Σύνταγμα”, ενώ αποτελεί απαράβατη εγγύηση για εφαρμογή της λύσης “erga omnes” η συνταγματική αναθεώρηση.

Η κα Μπακογιάννη πρότεινε τον όρο “Μακεντόνσκι στη Κυριλλική ως προσδιοριστικό στοιχείο της γλώσσας και της εθνότητας του λαού των Σκοπίων” έχοντας έτσι αποδεχθεί την ύπαρξη “Μακεδονικής ταυτότητας, εθνότητας και γλώσσας”.

Όπως αποκαλύπτεται προβληματική είναι και η αναφορά της κας Μπακογιάννη ότι “η Ιστορία της Μακεδονίας είναι θέμα που ανήκει στο παρελθόν”.   Διαδώστε αυτό το άρθρο