Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Αποκάλυψη Μουζάλα: Σε ένα μήνα η Ειδομένη θα έχει διαλυθεί – Η “κολακεία” στον Στρατό

Αποκάλυψη Μουζάλα: Σε ένα μήνα η Ειδομένη θα έχει διαλυθεί – Η “κολακεία” στον Στρατό

“Να βάλουμε όλοι πλάτη, να προχωρήσουμε τη συμφωνία… Είναι μια δύσκολη συμφωνία, όμως είναι μια καλή συμφωνία… Δεν υπάρχουν λύσεις…”, ανέφερε ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας απαντώντας σε ήπιους τόνους στην Βουλή στην επίκαιρη επερώτηση της ΝΔ για το προσφυγικό – μεταναστευτικό και την κριτική που του άσκησαν οι «γαλάζιοι» βουλευτές.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής εάν και υποστήριξε πως « είναι λογικό και θεμιτό η Αντιπολίτευση να πιστεύει ότι η Κυβέρνηση θα πρέπει να πέσει…» όμως ζήτησε στην πολιτική αυτή να «εμπλέκεται και να συμπιέζεται το προσφυγικό και το μεταναστευτικό που είναι ένα εθνικό θέμα και ως τέτοιο θα πρέπει να το αντιμετωπίζουμε..»

Σχετικά με την κριτική που ασκήθηκε για την έλευση του ΝΑΤΟ, ο κ. Γιάννης Μουζάλας ανέφερε πως «μας λέτε να μην ερχόταν το ΝΑΤΟ, όμως το ΝΑΤΟ ήταν αναγκαίο να έρθει γιατί υπήρχε ένα «πλέι – γκέιμ» που παιζόταν στο θέμα αυτό κατά της χώρας μας. Έχει αποτέλεσμα που ήρθε το ΝΑΤΟ στο να αντιμετωπιστούν οι ροές; Όχι, αυτές τις πρώτες ημέρες δεν ήταν το αναμενόμενο αλλά από αυτό καταρρίφτηκε το να ρίχνουν κάποιοι το το βάρος στην χώρα μας …» και συμπλήρωσε την όποια «αποτυχία υπάρξει του ΝΑΤΟ, αυτή δεν θα πρέπει να επιρριφθεί στην Συμμαχία αλλά στην Τουρκία , εκεί πρέπει να σταματήσουν οι ροές…»Και εδώ, τόνισε « καταρρίπτεται και αυτό που έλεγε η ΝΔ ότι η Κυβέρνηση τους καλοδεχόμαστε…».

Αναφορικά με την Φρόντεξ, ο αναπληρωτής Υπουργός είπε πως «εμείς ζητήσαμε μια δύναμη 1.400 στελεχών αλλά δεν έφτασαν ποτέ στη χώρα… είχαμε ζητήσει 100 σκάφη και μας ήρθαν μόλις 8 . Μπορεί να πείτε ότι δεν πετύχαμε να έρθουν; Σε αυτό έχετε δίκιο. Αλλά φταίμε εμείς ή η Ευρώπη που δεν μας έστειλε τις δυνάμεις και τα μέσα αυτά…»

Για τα Κέντρα Κράτησης στην Αμυγδαλέζα, ο κ. Γιάννης Μουζαλάς είπε «μας λέτε ότι κλείσαμε την Αμυγδαλέζχα. Η Αμυγδαλέζα δεν έπαψε ποτέ να είναι σε λειτουργία, απλά έχει λιγότερο κόσμο….» και αυτοκριτικά παραδέχτηκε «εγώ πήγαινα στην Αμυγδαλέζα ως γιατρός όταν είμασταν στην Αντιπολίτευση και τότε σας κατηγορούσα για τις συνθήκες που επικρατούσαν αλλά τώρα σαν Υπουργός δεν σας κατηγορώ γιατί τώρα βλέπω με ποιο τρόπο δεν έρχεται η χρηματοδότηση….». Ο αναπληρωτής Υπουργός, επίσης, και για το Κέντρο Κράτησης της Κορίνθου είπε «πως και αυτό, η αλήθεια ότι δεν έκλεισε ποτέ. Και αυτό έχει λιγότερο κόσμο Και από αυτά τα Κέντρα έφυγαν οι παράτυποι μετανάστες που έχουν φύγει και δεν είναι λίγοι…».

Για την Ειδομένη, ο κ. Γιάννη Μουζάλας αφού έδωσε τα συγχαρητήρια στην τοπική κοινωνία για την διαχείριση του προβλήματος με αναίμακτο τρόπο και «δεν έγινε αυτό που επί 7 χρόνια επικρατεί στο Καλέ της Γαλλίας» και διαβεβαίωσε ότι «σε ένα μήνα η Ειδομένη θα έχει διαλυθεί Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται με μαγικά ραβδιά… Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε την εντύπωση ότι στην Ειδομένη θα φτιάξουμε ένα κάμπς γιατί θα είναι ένα νέο Καλέ…

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, απαντώντας στην κριτική των βουλευτών για λάθους χειρισμούς πρόσθεσε «εμείς δεν είπαμε ποτέ ανοίξαμε και σας περιμένουμε… Εδώ στην προσπάθεια να χτυπήσετε την κυβέρνηση την υποτιμάτε Δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που έφερε βιολιά, νταούλια μπαλόνια που είπε στους πρόσφυγες και στους μετανάστες ελάτε… Αυτό το είπαν κόμματα της Ευρώπης που ανήκουν στους Χριστιανοδημοκράτες, το είπαν με τις εκθέσεις τους ο Γερμανικός των Συνδέσμος Βιομηχάνων και των συνδικάτων με όσα έλεγαν μέχρι να φοβηθούν και μετά να κλείσουν τα σύνορά τους…».

Σχετικά με την συμφωνία, ο κ. Γιάννης Μουζάλας είπε πως «αυτή είναι δύσκολη αλλά και καλή συμφωνία και για αυτό ζητάω την συμπαράταξή σας για να χαμηλώσουν οι τόνοι… είναι μια πολύ δύσκολη συμφωνία… τις αδυναμίες του Κρατικού μηχανισμού τις ξέρετε γιατί έχετε υπάρξει κυβέρνηση. Είναι μια πολύ δύσκολη συμφωνία είναι όμως ένα αποτέλεσμα της προσπάθειας που κάνουμε εδώ και πολλούς μήνες γιατί θέτει το πρόβλημα εκεί που είναι στην Τουρκία και την βάζει σε θέση υπευθυνότητας με κίνητρα και χρηματοδότηση …» και τόνισε πως στην ΕΕ μεταξύ των κρατών «οι μόνοι που φάνηκε να έχουμε στρατηγική ήμασταν εμείς και η Γερμανία…».

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, υπογράμμισε ότι μέχρι σήμερα «κατά την διαχείριση του προβλήματος είμασταν πολύ προσεκτικοί σε ότι αφορά την ασφάλεια. Δεν είχαμε αύξηση στην εγκληματικότητα. Η αστυνομία ήταν εκεί. Μέχρι τώρα υγειονομικά προβλήματα δεν είχαμε … Ο Στρατός χτίζει 50 με 1000 θέσεις τη ημέρα.» αναγνώρισε ότι « το πρόγραμμα με τα επιδοτούμενα ενοίκια δεν απέδωσε και Είμαστε σε συνεννόηση να το μετρατέψουμε το πρόγραμμα αυτό σε κάτι ποιο αποτελεσματικό» όπως επίσης επεσήμαμε ότι « η εκταμίευση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων είναι πολύ δύσκολη γι αυτό και έχουμε ζητήσει να έρθουν ειδικοί από την ΕΕ για να τα ξεκλειδώσουμε και θα τα ξεκλειδώσουμε…».

Ο κ. Γιάννης Μουζάλας μάλιστα προανήγγειλε ότι σύντομα θα φέρει νομοσχέδιο για την συνεργασία ΟΤΑ- Περιφερειών και Κεντρικής Διοίκησης» καθώς όπως είπε «οι δήμοι είναι το κλειδί για την επίλυση του θέματος και θα πρέπει να γίνει χωρίς να δγημιουργηθούν προστριβές μεταξύ της Αυτοδιοίκησης …».
 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε