Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Αποκάλυψη Newsit: Σε έργα της Ε.Ε. ασχολείται ο Τ. Μαντέλης

Αποκάλυψη Newsit: Σε έργα της Ε.Ε. ασχολείται ο Τ. Μαντέλης

– Πως έγινε πλούσιος από την πολιτική
– Έφοδος του ΣΔΟΕ στη Siemens
– Χλιαρή δήλωση Σημίτη για το στενό του συνεργάτη

Σε Ουζμπεκιστάν, Μολδαβία, Ρωσία και Αζερμπαϊτζαν εργάζεται τα τελευταία χρόνια ο Τάσος Μαντέλης ως υπάλληλος εταιρείας που αναλαμβάνει έργα για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η εταιρεία στην οποία εργάζεται ως Τάσος Μαντέλης αναλαμβάνει έργα για την υλοποίηση προγραμμάτων της Ε.Ε

Το Newsit σας αποκαλύπτει σήμερα τον βίο του πρώην υπουργού και βουλευτή των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ μετά το 2004 οπότε και βγήκε από την πολιτική. 

Όπως φαίνεται ο κ. Μαντέλης είχε προετοιμαστεί για όλα και για αυτό αμέσως μετά τις εκλογές του 2004 – δεν εξελέγη βουλευτής – έπιασε δουλειά. Ως μάνατζερ εταιρείας άρχισε να συνεργάζεται με την Ε.Ε στον τομέα της ανάπτυξης χωρών, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες όλα αυτά τα προγράμματα αναμένεται να ελεγχθούν εξονυχιστικά μετά την νέα τροπή των γεγονότων.

Ο κ. Μαντέλης είχε έτοιμο το βιογραφικό και όπως φαίνεται είχε  μεθοδεύσει την “έξοδο” του. Πρώτος “σταθμός” ήταν το Ουζμπεκιστάν τον Σεπτέμβριο του 2004. Εκεί συμβούλευε την τοπική κυβέρνηση πως θα εκσυχρονίσει την νομοθεσία της και την λειτουργία της βουλής.

Η πρώτη σελίδα του βιογραφικού του πρώην υπουργού

Επόμενος σταθμός του …. συμβούλου ήταν η Ρωσία. Εκεί από το 2005 έως το 2007 προχώρησε σε εισηγήσεις για τον εναρμονισμό των κανόνων του ανταγωνισμού με τα ισχύοντα στην Ευρωπαική Ένωση αλλά και σε νομικά θέματα γύρω από τις επικοινωνίες και την ενέργεια και τα μέσα μεταφοράς. Ένα χρόνο μετά βρέθηκε στην Μολδαβία δίνοντας νομικές συμβουλές για θέματα τηλεπικοινωνιών.

Το  πλούσιο βιογραφικό του συνεργάτη της Ε.Ε

Σήμερα ο Τάσος Μαντέλης ζει και εργάζεται στο Αζερμπαϊτζάν. Ο πρώην υπουργός συμβουλεύει την τοπική κυβέρνηση πως θα απλουστεύσει την γραφειοκρατία και πως θα αποκεντρώσει τις δημόσιες υπηρεσίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : Χλιαρή δήλωση Σημίτη για τη μίζα του στενού του συνεργάτη

‘Ολα τα πρακτικά της κυνικής ομολογίας Μαντέλη

Εγινε πλούσιος από την πολιτική και ήταν και υπέρμαχος της διαφάνειας…

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε