Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Αποκεφαλίζει Σκανδαλίδη από το ΙΣΤΑΜΕ ο Βενιζέλος – Παγώνει τα σενάρια ανασχηματισμού – Η πόρτα του ΠΑΣΟΚ έκλεισε για τους διαγραφέντες!

Αποκεφαλίζει Σκανδαλίδη από το ΙΣΤΑΜΕ ο Βενιζέλος – Παγώνει τα σενάρια ανασχηματισμού – Η πόρτα του ΠΑΣΟΚ έκλεισε για τους διαγραφέντες!

– Στα άκρα η κόντρα με Λοβέρδο – Ειρωνείες και απαξίωση με πινγκ – πόνγκ ανακοινώσεων και διαρροών
– Ο Λοβέρδος ζήτησε την σύγκληση της Κ.Ο. – “Χαιρόμαστε που επανήλθες, αλλά τώρα έχουμε άλλα…”, η απάντηση από τον γραμματέα της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ
– “Εγώ την επιστολή την έστειλα στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και όχι στον γραμματέα της Κ.Ο.”, η απάντηση Λοβέρδου
– Τι λέει ο Βενιζέλος για Ανδρουλάκη
–  Πάγκαλος σε Σκανδαλίδη: Κώστα μου, πάντα γλίστραγες με ευκολία
– ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ είναι ραγδαίες από το βράδυ της Τετάρτης. Πολλοί μιλούν για διάλυση του κόμματος, όμως απο το περιβάλλον του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, επιμένουν να λένε ότι το κόμμα παίζει ακόμα σημαντικό ρόλο στην κυβέρνηση.

Από την ώρα που ανακοινώθηκε η διαγραφή των 6 από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, αφου διαφοροποιήθηκαν από την θέση του κόμματος στην ψηφοφορία για το Μνημόνιο 3, δεν προλαβαίνει κανείς να μετράει δηλώσεις αλλά και να βλέπει το οικοδόμημα του ΠΑΣΟΚ, να φυλλοροεί.

Τις τελευταίες ώρες το ΠΑΣΟΚ διαμηνύει τα εξής:

1) Είναι αυτονόητο ότι ο Κώστας Σκανδαλίδης δε μπορεί να είναι πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ. Σημειώνεται ότι ο Κ.Σκανδαλίδης είχε τοποθετηθεί πρόσφατα στην θέση αυτή και ο αποκεφαλισμός του θεωρείται συμβολικός… (Ο κ.Σκανδαλίδης απείχε από την χθεσινή ψηφοφορία)

2) Διαγράφονται και από το κόμμα οι 6 που διαγράφηκαν από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Έχουν μόνον την επιλογή να κάνουν αίτηση επανεγγραφής στην τοπική τους οργάνωση εν όψει Συνεδρίου.

3) Για τον Μίμη Ανδρουλάκη, ο οποίος ανεξαρτητοποιήθηκε μέσω ραδιοφώνου, λένε: “Χαιρετίζουμε την υπεύθυνη στάση του κατά τη χθεσινή ψηφοφορία για τον εφαρμοστικό Νόμο και την πειθαρχία του στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Χαιρόμαστε που θέλει να παίξει ανεξάρτητο και συνθετικό ρόλο στην ανασύσταση της Κεντροαριστεράς, πρέπει όμως να απευθυνθεί σε όσους είναι ευεπίφοροι στην προσπάθεια διασφάλισης του ευρωπαικού προσανατολισμού της χώρας και της ανασυγκρότησης της δημοκρατικής παράταξης και όχι σε όσους δίνουν μάχες οπισθοφυλακής.”

4) Για τον ανασχηματισμό: Είμαστε ο κρίκος που κρατά τη χώρα σε αυτή τη δύσκολη και ευαίσθητη περίοδο που ουσιαστικά θα διεξαχθεί η διαπραγμάτευση. Κανένα θέμα ανασχηματισμού της κυβέρνησης δε μας απασχολεί.

Όλων αυτών είχε προηγηθεί η επιστολή Λοβέρδου στον Βενιζέλο με την οποία ζητούσε σύγκληση της Κ.Ο. του κόμματος. Η απαξιωτική απάντηση του γραμματέα της Κ.Ο. Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος τον κάλεσε ότι έχει να πει να το πει στο προσυνέδριο και στο συνέδριο και βεβαίως η απαξιωτική, επίσης, απάντηση του Ανδρέα Λοβέρδου, ότι “Εγώ την επιστολή την έστειλα στον Βενιζέλο και όχι στον Γ.Μανιάτη…”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λοβέρδος:”Εγώ την επιστολή την έστειλα στο Βενιζέλο, όχι στο Μανιάτη”

Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις του Α. Λοβέρδου – Στους 26 βουλευτές το ΠΑΣΟΚ μετά την ανεξαρτητοποίηση Ανδρουλάκη

Αποδεκατίζεται το ΠΑΣΟΚ – Έξι βουλευτές εκτός Κ.Ο. του κόμματος

 

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ; – Η ιστορία του κόμματος που σημάδεψε την Ελλάδα

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε