Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Αποκλειστικό NewsIt: Αύριο ανακοινώνει την υποψηφιότητά του ο Ε. Βενιζέλος

Σε περίπτωση που συμβεί η εκλογή μέσω βάσης κάθε ψηφοφόρος σύμφωνα με πληροφορίες θα πληρώσει συνδρομή 2 ευρώ από 5 ευρώ που ήταν προεδρική αναμέτρηση του 2007, για να καλυφθούν κάποια έξοδα της εκλογικής διαδικασίας.

Την Τετάρτη σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του NewsIt αναμένεται να επισημοποιηθεί η υποψηφιότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα με ηχηρό τρόπο, καθώς σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, πάνω από 95-100 βουλευτές και μέλη του Εθνικού Συμβουλίου θα τον προτείνουν για το ύπατο κομματικό αξίωμα υπογράφοντας σχετική ανακοίνωση με βάση και τα όσα προβλέπονται από το Καταστατικό.

Πάντως όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι στην Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί τελικά στις 9 και 10 Μαρτίου, ο κ. Βενιζέλος θα προσέλθει και θα μιλήσει ως υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Το ερώτημα πάντως που δεν έχει απαντηθεί ακόμη είναι αν η ανακοίνωση υποψηφιότητας θα συνοδεύεται και από την παραίτηση του κ. Βενιζέλου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών, κάτι το οποίο είναι ανοιχτό. Τα σενάρια και οι πληροφορίες φέρουν τον κ. Βενιζέλο να παραιτείται άμα τη επιστροφή του από τη Σύνοδο Κορυφής, δηλαδή προς τα τέλη του εβδομάδας, ή το αργότερο στα μέσα Μαρτίου λίγες μέρες δηλαδή πριν από την εκλογική διαδικασία που έχει προσδιοριστεί για τις 18 Μαρτίου.

Ο κ. Βενιζέλος και το επιτελείο του αποφάσισαν να επιταχύνουν τη διαδικασία υποβολής υποψηφιότητας εξαιτίας της αιφνιδιαστικής απόφασης του Χρήστου Παπουτσή να θέσει υποψηφιότητα και της ταυτόχρονης παραίτησής του από υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Η υποψηφιότητα Παπουτσή πάντως έχει προκαλέσει εκνευρισμό στο «βενιζελικό» στρατόπεδο που πίστευε ότι ο Ε. Βενιζέλος θα είναι ο μοναδικός υποψήφιος.

Ενδεικτικό του εκνευρισμού που υπάρχει είναι ότι η βουλευτής Σοφία Γιαννακά η οποία δεν κρύβει τη στήριξή της στο πρόσωπο του Ε. Βενιζέλου, έθεσε θέμα παραμονής του Μιχαλη Καρχιμάκη στη θέση του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου τυ ΠΑΣΟΚ, λόγω συγγενικής του σχέσης με τον Χρ. Παπουτσή.

Να σημειωθεί τέλος ότι ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει αν η εκλογή θα γίνει τελικά από τη βάση με κάλπη λόγω του σχετικά υψηλού οικονομικού κόστους, τη στιγμή που το κομματικό ταμείο είναι κυριολεκτικά άδειο και οι υπάλληλοι του κόμματος είναι απλήρωτοι 4-5 μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παπουτσής εναντίον Βενιζέλου – Όλα για το… “δαχτυλίδι” της διαδοχής

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε