Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Απόλυτη διαφοροποίηση Ρουπακιώτη από κυβέρνηση και πρωθυπουργό προσωπικά – Επιχειρεί ηρωική έξοδο;

Απόλυτη διαφοροποίηση Ρουπακιώτη από κυβέρνηση και πρωθυπουργό προσωπικά – Επιχειρεί ηρωική έξοδο;

– Κατηγορεί τον Αντώνη Σαμαρά ότι σκληραίνοντας το νόμο για την ιθαγένεια ενισχύει την Χρυσή Αυγή!
– “Αδιαφορώ αν με αποκαλούν υπουργό των δικαστών και των δικηγόρων. Μας πάτησαν στον λαιμό”
– Φέρνει ρύθμιση που καταργεί εκείνη που ψηφίστηκε πριν από μόλις μια εβδομάδα και περιέχεται στο Μεσοπρόθεσμο!

Ηρωική έξοδο φαίνεται να επιχειρεί από την κυβέρνηση ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης. Τα όσα είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, δείχνουν ότι είναι πλέον αδύνατη η παραμονή του στο υπάρχον κυβερνητικό σχήμα.

Ο κ. Ρουπακιώτης επι της ουσίας στέκεται απέναντι στον πρωθυπουργό αφού εξέφρασε ευθέως την διαφωνία του
με την εντολή Σαμαρά για νέα νομοθετική ρύθμιση στο θέμα της ιθαγένειας μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας περί αντισυνταγματικότητας συγκεκριμένων διατάξεων του νόμου Ραγκούση.

«Όσο σκληραίνουμε τη νομοθεσία τόσο ενισχύουμε τη Χρυσή Αυγή αντί να την αποδυναμώνουμε. Η πολιτεία πρέπει να δει άλλες δυνατότητες στη ρίζα του προβλήματος. Η δράση της Χρυσής Αυγής είναι κίνδυνος για τη δημοκρατία. Γιατί; Γιατί το πολιτικό σύστημα δεν αποδείχτηκε αξιόπιστο. Όσο πιο πίσω πάμε τόσο μεγαλύτερους κινδύνους δημιουργούμε για τη δημοκρατία. Τροφοδοτούμε τη Χρυσή Αυγή», είπε χαρακτηριστικά. Όταν ρωτήθηκε αν πρέπει να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή διαφώνησε κατηγορηματικά λέγοντας ότι πρέπει ένα πρόβλημα να το πολεμάς στη ρίζα. «Είμαι αντίθετος να τεθεί εκτός νόμου ένα κόμμα, τα πολιτικά προβλήματα λύνονται με άλλους τρόπους», είπε.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης έκανε και επανάσταση έναντι της τρόϊκας και μάλιστα ανακοίνωσε ότι θα αλλάξει μέτρα που αφορούν τους δικηγόρους τα οποία ψηφίστηκαν στο Μεσοπρόθεσμο την περασμένη εβδομάδα!

«Κατήργησαν στοιχειώδη δικαιώματα των δικηγόρων, ιδίως των νεόπτωχων, που σήμερα εργάζονται με 400 ευρώ. Απαίτησαν και πέτυχαν να μην υπάρχουν κατώτατα όρια σε αυτούς που δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό επιβλήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών και την τρόικα χάριν των Τραπεζών και των ασφαλιστικών εταιριών. Εμείς όμως είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίξουμε τα δικαιώματα εκείνων που ασέβησαν σε βάρος τους. Αδιαφορώ αν με αποκαλούν υπουργό των δικαστών και των δικηγόρων. Μας πάτησαν στο λαιμό» είπε χαρακτηριστικά.

Η ρύθμιση που φέρνει για να αλλάξει τον υπάρχοντα νόμο:

– Yποχρεωτική η παράσταση δικηγόρου για τον αγοραστή για όλες τις αγοραπωλησίες πάνω από 60.000 ευρώ για την Αττική και πάνω από 20.000 για την επαρχία, πλην εκείνων των συμβολαίων που αφορούν χαριστικές δικαιοπραξίες (π.χ δωρεές, γονική παροχή κλπ).
(Tο μνημόνιο επιβάλλει κατάργηση υποχρεωτικότητας στην παράσταση δικηγόρου για τον αγοραστή)

– Για τον πωλητή, η Επιτροπή προτείνει την υποβολή έκθεσης τίτλων ιδιοκτησίας πριν υπογραφεί οποιοδήποτε συμβόλαιο: «Όπου δεν υπάρχει υποχρεωτική παράσταση δικηγόρου υπάρχει κτηματολόγιο. Ασεβούν προς την αλήθεια όσοι λένε το αντίθετο», είπε ο κ. Ρουπακιώτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Της … ιθαγένειας στην Κυβέρνηση

 

Οργή στο ΠΑΣΟΚ με την απόφαση Σαμαρά να αλλάξει το νόμο της ιθαγένειας

 

Θ. Τζάκρη: «Σοβαρό ατόπημα» η διαρροή της απόφασης του ΣτΕ για τους μετανάστες

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε