Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Απομακρύνονται οι εκλογές από τον Φεβρουάριο

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

– Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού και με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ
– Καρατζαφέρης: Ο Φεβρουάριος είναι μήνας για μασκαράδες, όχι για εκλογές
– Από την ανακοίνωση της ΝΔ προκύπτει ότι οι εκλογές θα μετατεθούν για την άνοιξη
– Αναμένεται νέα τηλεφωνική επικοινωνία Παπούλια- Παπαδήμου

Η συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά «πήγε πολύ καλά», σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, που επισήμαιναν ότι ουσιαστικά επιβεβαιώθηκε η αρχική συμφωνία των πολιτικών αρχηγών για το χαρακτήρα της κυβέρνησης. Η συνάντηση διήρκησε μία ώρα και δεκαπέντε λεπτά και αναμένεται αργότερα να εκδοθεί ανακοίνωση από τη ΝΔ για το περιεχόμενο των συζητήσεων.

«Είναι σαφές ότι ισχύουν τα όσα συμφωνήθηκαν στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών» αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά, η οποία έγινε σε καλό κλίμα, σύμφωνα με πηγές της ΝΔ.

Ο κ. Σαμαράς δεν έκανε δηλώσεις μετά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου που διήρκησε 1 ώρα και 15 λεπτά.

Η δήλωση του κ. Μιχελάκη: «Έγινε αναλυτική συζήτηση για τις τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις. Είναι σαφές ότι ισχύουν τα όσα συμφωνήθηκαν στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, δηλαδή η ολοκλήρωση του κυβερνητικού έργου και κυρίως του PSI και του νέου οικονομικού προγράμματος που θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».

Αμέσως τη συνάντηση με τον κ. Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου έφθασε και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης. Η συνάντησή του με τον πρωθυπουργό κράτησε μία ώρα και 10 λεπτά και αμέσως μετά ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε ότι «ο Φεβρουάριος είναι καλός μήνας για μασκαράδες αλλά όχι για εκλογές». Κάλεσε εκείνους «που δεν ήθελαν πρωθυπουργό τον κ. Παπαδήμο, να τον αφήσουν να πρωθυπουργέψει».
Συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιείται η κυβέρνηση και το υπουργικό συμβούλιο ως εξώστης ενόψει των εκλογών και είπε επίσης ότι όλες οι ημερομηνίες είναι ανελαστικές εκτός από αυτή των εκλογών την οποία πρέπει να αποφασίσουν οι πολιτικοί αρχηγοί.

Στο Μέγαρο Μαξίμου έφθασε ο κ. Καρατζαφέρης

Με τις συναντήσεις αυτές ο κ. Παπαδήμος επεδίωξε να ξεκαθαρίσουν δύο σοβαρά ζητήματα. Πρώτον το χρόνο που έχει η συγκεκριμένη κυβέρνηση για να προωθήσει τις αλλαγές, αλλά και οι αρμοδιότητες της κυβέρνησης.

Ν.Δ. και ΛΑΟΣ “μπλόκαραν” τις επικουρικές, ενώ και χθες στο νομοσχέδιο για τη δικαιοσύνη οι διαφωνίες υπουργών από το ΛΑΟΣ έφεραν κανονικό καυγά μέσα στο υπουργικό (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ).

Είχε προηγηθεί η παρέμβαση-μήνυμα Παπούλια για σύγκληση συμβουλίου Αρχηγών με την οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εμμέσως πλην σαφώς είχε δείξει τη στήριξή του στον Πρωθυπουργό, όμως αμέσως μετά εντός υπουργικού αποκαλύφθηκε πως η χώρα δεν έχει … μια μόνο κυβέρνηση.

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Παπούλια-Παπαδήμου

Πληροφορίες από την Προεδρία της Δημοκρατίας μιλούν για νέα τηλεφωνική επικοινωνία που θα έχουν ο Πρωθυπουργός με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μετά τις συναντήσεις με τους κ. Σαμαρά και Καρατζαφέρη.
Ο κ. Παπούλιας έχει προγραμματιστεί να επιστρέψει στις 31 Δεκεμβρίου από τη Γερμανία όπου βρίσκεται, ωστόσο κάποιοι αναρωτιούνται εάν θα χρειαστεί να επιστρέψει νωρίτερα.

Η ΝΔ πάντως εμφανίστηκε αρνητική στο ενδεχόμενο σύγκλησης του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών. Πηγές από το κόμμα του κ. Σαμαρά ανέφεραν ότι «τα όσα έχουν συμφωνηθεί μεταξύ των πολιτικών αρχηγών είναι προφανή και δεν αλλάζουν» και πρόσθεσαν ότι δεν κατανοούν τη σκοπιμότητα μια τέτοιας συνάντησης.

Ωστόσο η αξιωματική αντιπολίτευση δείχνει να είναι διατεθειμένη να δώσει παράταση ζωής στην κυβέρνηση έως και τις αρχές Απριλίου, αν αυτό χρειαστεί…

Διαβάστε επίσης:

Καυγάς Βενιζέλου – Βορίδη στο υπουργικό – “Πρόσεχε πως μιλάς!” – “Θα μιλάω όπως θέλω!”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε