Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Απορρίφθηκε το αίτημα της ΝΔ να συζητηθεί το θέμα της Βενεζουέλας στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Απέρριψε, επικαλούμενος “τεχνικούς” αλλά και “ουσιαστικούς” λόγους, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, Κώστας Δουζίνας, το αίτημα των βουλευτών της ΝΔ να συγκληθεί η Επιτροπή για το θέμα της κατάστασης που επικρατεί στη Βενεζουέλα.

Παράλληλα σχολίασε τις προθέσεις της ΝΔ με μια παραπομπή στα λόγια του Σαίξπηρ από τον «Ερρίκο τον 4ο» που λέει “να κάνεις τη δουλειά σου με το να απασχολείς ζαλίζοντας τα μυαλά με ξένους καυγάδες. Εάν πετύχει αυτή η προσπάθεια μπορεί να εξαφανίσει τη μνήμη του παρελθόντος…”.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, Κώστας Δουζίνας, μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες σημείωσε ότι η Ολομέλεια και οι Επιτροπές της Βουλής δεν εκδίδουν ψηφίσματα, όπως ζητάει το αίτημα των βουλευτών της ΝΔ. Θύμισε επίσης ότι και η πρόσφατη απόφαση για αναγνώριση της Παλαιστίνης δεν έγινε με έκδοση ψηφίσματος, αλλά με ειδική απόφαση. Ο κ. Κώστας Δουζίνας ακόμα πρόσθεσε πως ουδέποτε στο πρόσφατο παρελθόν δεν έχει γίνει κάποια ανάλογη συνεδρίαση για τα εσωτερικά θέματα ενός άλλου κράτους. Και σημείωσε πως η ΝΔ δεν έχει ζητήσει μέχρι σήμερα, επί της προεδρίας του τη σύγκληση της Επιτροπής για οποιοδήποτε θέμα αφορά το έργο της και αφορούν την εξωτερική μας πολιτική και την άμυνα.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, Κώστας Δουζίνας, πάντως, πρόσθεσε πως “και εμάς μας απασχολεί η κατάσταση την Βενεζουέλα -και έμεναν προσωπικά που έχω σχέσεις με την Λατινική Αμερική- αλλά δεν μπορείς να πάρεις θεσμικά και να υποστηρίξεις τη μια ή την άλλη θέση…”.
 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε