Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Απορρίπτουν την υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη επειδή άργησε 8 λεπτά – Έτρεξε στη Συγγρού για εξηγήσεις

ΦΩΤΟ EUROKINISSI - ΑΡΧΕΙΟ
ΦΩΤΟ EUROKINISSI - ΑΡΧΕΙΟ

– Ο Αδωνις Γεωργιάδης δήλωσε πως οι συνυποψήφιοι του δεν θεωρούν σωστή την απόρριψη της υποψηφιότητάς του
– Οι ενστάσεις για την εκπρόθεσμη κατάθεση υποψηφιότητας του Άδωνι Γεωργιάδη δεν ήρθαν από τους εσωκομματικούς του αντιπάλους
– Ο ίδιος έφτασε στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας κυριολεκτικά ιδρωμένος και τρέχοντας
– Ο Βασίλης Τοκάκης, μέλος της Π.Ε. της Ν.Δ. ήταν ο τελευταίος που έβαλε την υπογραφή του στην υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη
– Στο παρασκήνιο ο κ. Γεωργιάδης το μεσημέρι είχε τηλεφωνήσει στον κ. Μεϊμαράκη λέγοντάς του πως δεν βρίσκει τις 50 υπογραφές

Για 8 λεπτά η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή αποφάσισε και μάλιστα ομόφωνα πως απορρίπτει την υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας λόγω του γεγονός πως υποβλήθηκε εκπρόθεσμα ο φάκελος.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έφτασε με λίγα λεπτά καθυστέρηση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας και τρέχοντας μπήκε στο κτίριο για να καταθέσει την υποψηφιότητά του. Αλλά παρά τον ιδρώτα και το τρέξιμο, η υποψηφιότητά του είναι πλέον άκυρη, καθώς την κατέθεσε μετά τις 18:00 οπότε και έληγε η προθεσμία. 

Από το μεσημέρι επικρατούσε ένα θρίλερ για το εάν τελικά ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης καταφέρει να συγκεντρώσει τις 50 υπογραφές που χρειαζόταν. Σύμφωνα με πληροφορίες το μεσημέρι ο κ. Γεωργιάδης  είχε 45 με 47 υπογραφές και τηλεφώνησε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντάς του πως δεν θα καταφέρει τελικά να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος.

Ωστόσο, μισή ώρα πριν τη λήξη της προθεσμίας, ο κ. Γεωργιάδης βρήκε τις πέντε υπογραφές και τότε άρχισε ο αγώνας δρόμου. Ο κ. Γεωργιάδης ως συνεπιβάτης σε μηχανή, έφυγε από το γραφείο του και μάλιστα περνώντας κάποια φανάρια με κόκκινο έφτασε στη Λεωφόρο Συγγρού 5 λεπτά μετά την λήξη της προθεσμίας. Τρέχοντας μπήκε στο κτίριο και τρέχοντας έφτασε στο ασανσέρ, όπου ανέβηκε στον τρίτο όροφο.  Αλλά αυτά τα 8 λεπτά καθυστέρησης ήταν αρκετά για να μην γίνει δεκτή τελικά η υποψηφιότητά του.

 Άμεση ήταν η αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη μέσω twitter, ο οποίος σημείωσε πως ενημερώθηκε από τα μέσα ενημέρωσης πως απορρίφθηκε η υποψηφιότητά του και πως εάν αυτό είναι αλήθεια λυπάται πραγματικά. Με δεύτερο tweet δηλώνει πως θα κατέβει αμέσως στη Λεωφόρο Συγγρού και θα ζητήσει από τους υπόλοιπους υποψηφίους να κάνουν δημόσια δήλωση με την οποία να εκφράζουν τη διαφωνία τους για την απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής.

 

 

Μετά το tweet ο Άδωνις Γεωργιάδης έφτασε ξανά σχεδόν τρέχοντας στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας πως θα κάνει ένσταση για την απόρριψη της υποψηφιότητάς του και σημειώνοντας πως όλοι οι συνυποψήφιοί του θεωρούν άδικη αυτή την απόφαση.

Το θέμα πάντως αναμένεται να έχει και συνέχεια και σίγουρα θα πυροδοτήσει νέο κύκλο εσωστρέφειας για την αξιωματική αντιπολίτευση.Προς το παρόν πάντως, εάν δεν αλλάξει κάτι, οι υποψήφιοι πλέον για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας είναι τρεις, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε