Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Αποσύρθηκε για να ξανακατατεθεί τροπολογία του Υπ. Οικονομίας

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τροπολογία 30 σελίδων με ρυθμίσεις θεμάτων του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης κατέθεσε στην Ολομέλεια της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Αλέξανδρος Χαρίτσης, για να ψηφιστεί μισή ώρα πριν την έναρξη της ψηφοφορίας του νομοσχεδίου για το «νέο θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας και άλλες διατάξεις».

Αυτό προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία των κομμάτων της αντιπολίτευσης καθώς δεν υπήρχε χρόνος ούτε να την διαβάσουν οι βουλευτές «διαγώνια» προκειμένου να την ψηφίσουν.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξανδρος Χαρίτσης, «δικαιολόγησε» την καθυστέρηση κατάθεσης της τροπολογίας «επειδή έπρεπε να την μελετήσουν και να την υπογράψουν συναρμόδιοι υπουργοί…». Επιχείρημα που έκανε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΔΗΜ. ΣΥ. Ανδρέας Λοβέρδος να του αντιτείνει πως «οι συναρμόδιοι υπουργοί έπρεπε να την διαβάσουν… οι βουλευτές που θα την ψηφίσουν να μην την έχουν διαβάσει;» .

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών έδειξε να «επιμένει» στην ψήφιση σήμερα της τροπολογίας λέγοντας πως «είναι σημαντική για να μπορέσει να περάσουν να ξεκινήσουν οι διαδικασίες εκταμίευσης χρημάτων για αναπτυξιακά προγράμματα από την Ευρωπαική Τράπεζα Επενδύσεων».

Με πρωτοβουλία και του προεδρεύοντα Γιώργου Βαρεμένου βρέθηκε τελικά η συμβιβαστική λύση που ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξανδρος Χαρίτσης να αποσύρει την τροπολογία και να την επανακαταθέσει στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που συζητείται και ψηφίζεται αύριο στην Ολομέλεια, έτσι ώστε οι βουλευτές να προλάβουν να μελετήσουν τις διατάξεις της τροπολογίας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε