Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Αποτελέσματα εκλογών ΝΔ: Η απόκλιση που ανησυχεί τη Νέα Δημοκρατία

Αποτελέσματα εκλογών ΝΔ: Η απόκλιση που ανησυχεί τη Νέα Δημοκρατία

Συναγερμός έχει σημάνει στη Νέα Δημοκρατία, καθώς φαίνεται πως εντοπίζεται πρόβλημα με την καταμέτρηση των ψήφων και τα αποτελέσματα των εκλογών έχουν απόκλιση.

Το πρόβλημα εντοπίζεται από τα αποτελέσματα που στέλνονται ηλεκτρονικά από το τερματικό της Vodafone και τα οποία φτάνουν στην ΚΕΦΕ που τα επεξεργάζεται. Ωστόσο, συγχρόνως φτάνουν από τις ίδιες περιοχές τα αποτελέσματα που στέλνονται με φαξ από τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών.

Αυτά τα δύο αποτελέσματα όμως έχουν απόκλιση. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως ένα εκλογικό τμήμα μπορεί να έχει ένα αποτέλεσμα από το τερματικό της Vodafone και από το ίδιο εκλογικό τμήμα, μέσω φαξ να στέλνεται άλλο αποτέλεσμα.

Τα επιτέλεια των 4 υποψηφίων βρίσκονται σε συναγερμό, καθώς σε αυτή την περίπτωση στη Νέα Δημοκρατία φοβούνται μήπως κάποιος υποψήφιος αμφισβητήσει το αποτέλεσμα.

Ωστόσο, δεν φαίνεται πως κάτι τέτοιο είναι σοβαρό ενδεχόμενο, καθώς εάν η απόκλιση είναι κάτω του 3% τότε η Νέα Δημοκρατία θα λάβει υπόψιν της τα αποτελέσματα της Vodafone.

Εάν η απόκλιση ξεπερνάει το 3% τότε η διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα είναι πιθανότατα μία random διαδικασία, δηλαδή ο μέσος όρος των δύο αποτελεσμάτων.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε