Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Αποθέωσε τον Τσίπρα ο Λεβέντης στη Βουλή αλλά δεν είναι δεκανίκι του

Αποθέωσε τον Τσίπρα ο Λεβέντης στη Βουλή αλλά δεν είναι δεκανίκι του

Κορύφωσε ο πρόεδρος τα Ε.Κ. Βασίλης Λεβέντης κατά την τοποθέτησή του στην Βουλή την επίθεσή του στην Φώφη Γεννημματά γιατί δεν ψήφισε την απλή αναλογική ενώ περίσσευσαν… τα θετικά του σχόλια για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα δίνοντας νέα τροφή για επικείμενη συνεργασία με την συγκυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της ΕΚ Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας επί της πρότασης της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τo πως οδηγηθήκαμε στην τραπεζική αργία, capital control, και το κόστος του τρίτου μνημονίου, θέλησε να οξύνει την «κόντρα» με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ Φώφη Γεννηματά γιατί δεν ψήφισε την απλή αναλογική.

Κάποιος είπε με ρώτησε «θα ήθελα να ξέρω τι πήρες από τον Τσίπρα και του προσφέρω τέτοια βοήθεια, ε πειδή ψήφισα τον εκλογικό νόμο. Τον κοίταξα και του απάντησα ότι επί 50 χρόνια πίστευα στην απλή αναλογική και τούμπα δεν μπορούσα να κάνω…

Άλλοι όμως είναι εκείνοι που πρόσφεραν τις 50 έδρες μπόνους στο κ. Μητσοτάκη και αυτούς θα πρέπει να ρωτήσετε τι υποσχέσεις πήραν; Εγώ δεν έδωσα τίποτα στον Τσίπρα. Εγώ είδα ότι ο Τσίπρας θέλει να πάμε σε συμμαχικές κυβερνήσεις, που είναι το όνειρό μου και το ψήφισα. Άλλοι κινδυνεύουν να πιαστούν κορόιδο που πιστεύουν ότι θα πάρουν κάτι και δεν θα πάρουν στο τέλος τίποτα…».

Μάλιστα, ο κ. Βασίλης Λεβέντης είπε πως «δεν έχω κοιμηθεί εδώ και πολλές νύχτες, γιατί η Φώφη δεν ψήφισε την απλή αναλογική….»Και για αυτό θα έχει βαρύτατη τιμωρία… Ας λήξη το θέμα παρ όλο που το φέρνω βαρέως…”.

Από την άλλη για τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είπε πως «θαύμασα το σθένος και την αποφασιστικότητά του για μα τηρήσει την υποσχεσή του για την απλή αναλογική…» και πρόσθεσε πως «ποτέ δεν μου έχει πεί να μπω στην κυβέρνηση… εγώ πήγα στην αναθεώρηση του Συντάγματος… Λέτε ότι είμαι δεκανίκι της κυβέρνησης, περιμένετε και θα δείτε… Δεν μου ζήτησε ο Πρωθυπουργός να γίνω ποτέ δεκανίκι του και δεν θα ήταν έξυπνο αυτό…» Ακόμα και τις όποιες ευθύνες υπάρχουν για την καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση τις απέδωσε στον Βαρουφάκη και όχι στον Τσίπρα λέγοντας πως ο Βαρουφάκης υποσχόταν στον Τσίπρα ότι η Μέρκελ θ αυποχωρήσει στο τέλος.

Ο Βαρουφάκης παρέσυρε τον κ. Τσίπρα και για το ότι παρασύρθηκε αυτό είναι πολιτική ευθύνη που μπορεί να έχει ο κ. Τσίπρα αλλά να μην φτάσουμε στο ότι ο Τσίπρας είχε συναίνεση να πάμε στα Νομισματικοπία…  Ο κ. Βασίλης Λεβέντης σχετικά με τις προτάσεις για την αναθέρωηση του Συνντάγματος είπε πως «έχω κάποιες μικροενστάσεις», είπε ότι προσεχώς θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα…
 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε